Alfa Romeo Tonale PHEV vinner utmärkelsen 2024 Green SUV of the Year™

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 tilldelades 2024 års Green SUV of the Year™ av Green Car Journal.

15,5 kWh litiumjonbatteri med 90 kW elmotor ger en elektrisk räckvidd på mer än 49 miles i städer och mer än 372 miles total räckvidd.

Q4 fyrhjulsdrift kopplad till en 1,3-liters turboladdad bensinmotor driver framhjulen och elmotorn driver bakhjulen.

Tidningen Green Car Journal har tilldelat Alfa Romeo Tonale den eftertraktade titeln 2024 års "Green SUV™ of the Year™". Tonale är Alfa Romeos första C-SUV, tillgänglig med Plug-In Hybrid-teknik och med Q4-fyrhjulsdrift som standard, speciellt utformad för att säkerställa maximal dragkraft och säkerhet. Redaktörerna för Green Car Journal uppskattade Tonales italienska stil, kördynamik, funktionalitet och högteknologiska interiör.

"Alfa Romeo Tonale erbjuder ett spännande och sportigt sätt att köra ett elfordon", säger Ron Cogan, redaktör och utgivare för Green Car Journal och GreenCarJournal.com. "De första 49 milen kör du ett elegant och ikoniskt italienskt elfordon med noll utsläpp. Utöver det, om behovet kräver att färdas längre, har Plug-In Q4 hybriddrivlinan en total räckvidd på mer än 372 miles och ger en tillfredsställande resa utan att behöva oroa sig för att ladda.”

Alfa Romeo Tonale är den mest effektiva Plug-In Hybriden med fyrhjusldrift i C-SUV segmentet. Det avancerade drivsystemet använder den 1,3-liters turboladdade fyrcylindriga motorn med en 6-växlad automatisk växellåda, vilket ger dragkraft till framhjulen.Dess effektivitet och prestanda förstärks och säkerställs också i elektriskt läge av ett 15,5 kWh litiumjonbatteri som driver en elmotor med en toppeffekt på 90 kW och ett vridmoment på 250 Nm. Den totala effekten är den bästa i sin klass: 280 hästkrafter."Med klassens bästa effekt på 280 hk och en full elektrisk räckvidd på mer än 49 miles är Tonale ett perfekt exempel på hur Alfa Romeo strävar efter att kombinera effektivitet med den karakteristiska sportiga karaktären som Alfa Romeo är känt för," sa Larry Dominique, SVP, chef för Alfa Romeo North America. "Tonale är bara det första steget i varumärkets elektrifieringsresa, som utvecklas samtidigt som den förblir trogen den distinkta italienska DNA och stil som våra kunder älskar."

Om Green Car Journal

Den prisbelönta Green Car Journal har fokuserat på förhållandet mellan bilar, energi och miljö sedan 1992. Den digitala upplagan av tidningens senaste nummer – som innehåller en djupgående titt på styrkorna och skillnaderna hos hybrid, plug-in hybrid- och batterielfordon – kan nås via en länk på GreenCarJournal.com.