ALFA ROMEO JUNIOR ELETTRICA

Sportighet i kompakt format

Disclaimer

Preliminär Sverigelansering kvartal 3 2024. 

Tillgänglig även som hybrid

Utmärkande egenskaper

Ren Alfa Romeo körglädje och självförtroende på vägen.

Mer än 500 km räckvidd vid stadskörning.Mindre än 30 minuter att ladda upp till 80 %.

Sportiga och engagerande interiörer, skräddarsydda för föraren för en uppslukande upplevelse.

Enastående rymlighet för alla typer av resor med bagageutrymme på 400-liter. 

Nyckelstyrkor

Perfekt passform

Alfa Romeo Junior Elettrica lyfter din körupplevelse med överlägsen kördynamik, smidighet och lätthet på vägen. Med en fantastisk prestanda och banbrytande teknik, gör denna nya sportiga och kompakta bil sig redo att lyfta din vardag.

 

Stiligare än någonsin

Den perfekta blandningen av stil och innovation: sportig italiensk design i kombination med oöverträffad uppmärksamhet kring detaljer.

 

Ren passion på vägen

Exceptionell kördynamik och kontroll: överlägsen väghantering och prestanda under alla vägförhållanden.

 

Enastående kontroll

Alfa Romeo Junior Elettrica erbjuder nivå 2 för autonom körning genom förarsystem som förbättrar kontroll och njutning genom att aktivt övervaka den bilens omgivning.

 

Utmärkta anslutningsmöjligheter

Alfa Connect Services med inbyggd anslutning erbjuder uppgraderad röstassistent som drivs av ChatGPT Generative AI och system som är speciellt skräddarsydda för att stödja den elekriska körupplevelsen.

Välj din
Alfa Romeo Junior

Jämför versionerna av nya Alfa Romeo Junior och fördjupa dig i varje detalj för att välja den som bäst matchar din passion.

Choose your Alfa Romeo Junior
Elettrica


18” lättmetallfälgar
Full LED-strålkastare
Auto A/C
Digital 10+10 Alfa Connect

Starting from
Elettrica
Speciale


18” lättmetallfälgar
Matt body-kit & Arese röda detaljer
Interiör Spiga med elmanövrerade stolar
Autonom körning nivå 2
Navigation

Elettrica 240
Veloce


20” lättmetallfälgar
Sportfjädring & TorSen LSD
Matt body-kit & Arese röda detaljer
Interiör Spiga med el-manövrerade stolar

Konfigurera din Junior
med det perfekta tillvalspaketet

Teknisk, sportig och elegant. Att välja det perfekta paketet för din Junior Elettrica påverkar hur du tar dig fram på vägen och visar din personliga stil och identitet.

 

Paket Techno

Förhöj din körupplevelse med banbrytande teknik för att förbättra anslutningsmöjligheter och komfort på vägen. Med innovativa funktioner är detta tillvalspaket din inkörsport till en mer uppkopplad körupplevelse.

 

Paket Premium

Noggrant designad för de som uppskattar elegans och stil. Detta tillvalspaket erbjuder en förfinad touch av stil och atmosfär, designad för att lyfta varje ögonblick bakom ratten i din Alfa Romeo Junior.

 

Paket Sport

Släpp loss ditt sportiga jag med vårt sportpaket, designat för förare som önskar förhöjd precision och estetik : en sann Alfa Romeo körupplevelse med funktioner som förstärker din passion för prestanda och stil.

  

Elektrisk motor

Två elektriska själar

Alfa Romeo Junior Elettrica har tillgång till den elektriska sfären och kan stoltsera med två elektrifierande versioner från 156 hk till 240 hk: var och en är utformad för en specifik körstil, förenad av essensen av varumärktes sportiga DNA.

Fördelarna med att välja elektriskt

Incitament och skatteförmåner

Statliga incitament och fordonsskatt på låga 360 kr/år 

Tillgång till miljözoner med begränsad trafik

Frihet att lättare navigera runt i staden.

Ökad tillgång av parkering i städer

Bekväma parkeringsmöjligheter i städer med laddstationer .

Ständigt växande laddningsnätverk

Hemladdningsstationer eller allmänna stationer med mer än 640 000 offentliga laddpunkter.

Elektrifierar lugnet

I Alfa Romeo Junior Elettrica möter innovation passion som revolutionerar din elektriska resa. Alfa Romeo Connected Services och dess uppkoppling erbjuder skräddarsydda funktioner för elbilsförare, vilket säkerställer optimal komfort och sinnesro under hela resan.

 

Laddstationssökare

Charging Station Finder låter dig hitta offentliga laddstationer och se specifika detaljer som tillgänglighet, elektriska kontakter, priser, effektnivåer och adresser.

 

Reseplanerare

EV Routing som tillhandahålls av TomTom och planerar resor utanför räckvidden, vilket automatiskt adderar nödvändiga laddningsstopp, inklusive laddningstid och trafikdata för den bästa totala rutten.

Ge dig ut på vägen fulladdad

Oavsett om du är hemma eller på språng är du utrustad med den bekvämlighet och effektivitet som krävs för att ladda din Alfa Romeo Junior Elettrica.

Hemma-laddning

Med AC-laddning (11 kW) tillåter Alfa Romeo Junior Elettrica en full laddning från 0 till 100 % på 5 timmar och 45 minuter med hjälp av Mode 3-kabeln, tillgänglig som standard.

 

Offentlig laddning

Genom snabb DC-laddning upp till 100 kW tar Alfa Romeo Junior Elettrica bara 27 minuter att ladda från 20 % till 80 %.

Mått

Måtten på Alfa Romeo Junior Elettrica är designade för att förkroppsliga den perfekta sportiga och kompakta bilen, med 4173 mm i längd och 1535 mm i höjd (1505 mm för Veloce-versionen). Bagageutrymmet är stort och rymmer en lastvolym på upp till 400 liter. Det erbjuder gott om förvaring för bagage och tillhörigheter, vilket gör den till ett mångsidigt och praktiskt val för både stadspendling och bilresor. Dessutom finns den med 18'' och 20'' lättmetallfälgar.

Disclaimer

Energiförbrukning vid blandad körning (kWh/100 km) för Junior Elettrica: 15,0 - 15,5; CO2-utsläpp (g/km): 0. Elektrisk räckvidd vid blandad körning (km): 398 - 410 enligt EU-direktiv 1999/94. Värdena är baserade på pågående officiella tester föreskrivna av godkännandeförfarandet och uppmätta enligt WLTP-cykeln. Preliminära värden är föremål för bekräftelse under godkännandeprocessen. De angivna värdena är endast för jämförelseändamål. Värdena kan variera beroende på faktiska användningsförhållanden och olika faktorer, såsom temperatur, körstil, hastighet, fordonsvikt, specifik utrustning (luftkonditionering, värmesystem, radio, navigering, ljus, etc), däck, väglag, väder mm.

Bilderna är endast för illustrativa syften.

Viss utrustning kan vara tillgänglig mot en extra kostnad eller för tillfället inte tillgängliga att beställa.