ALFA ROMEO 33 STRADALE

Modet att drömma

Disclaimer

Alfa Romeo 33 Stradale är en begränsad serie med 33 bilar som redan är sålda. Inga fler ordrar tas emot. Innehållet och bilderna på den här sidan är bara för illustrerande syfte. 

Historien om en dröm
Visionen

Historien om en dröm

När passion möter mod är ingenting omöjligt. Inspirerad av en legendarisk Alfa Romeo-ikon inleder 33 Stradale en djärv era av mod, sportighet och kraft. En häpnadsväckande special serie: endast 33 st enheter som återspeglar de kreativa sinnena hos dess ägare, som har fått friheten att anpassa sina supersportbilar genom att aktivt delta i beslutsprocessen och arbeta hand i hand med vår "Bottega" av begåvade hantverkare.

Skapelsen
Funktionell skönhet
Övergången mellan tid och evighet

En övergång mellan tid och evighet. En perfekt match mellan skönhet och funktion. Alfa Romeo 33 Stradale är ett visionärt mästerverk som återvänder efter 56 år. 

Den vackraste bilen

Många anser att den är den vackraste bilen genom tiderna, 33 Stradale från år 1967 och dess ikoniska stilegenskaper var den främsta inspirationskällan för superbilens futuristiska linjer och harmoniska proportioner.

Bilens aerodynamik vid höga hastigheter

Från ytterbackspeglarna till sidoluftintagen, från lamporna till den främre V-skölden: varje aspekt av exteriördesignen är avsedd att förbättra bilens aerodynamik vid höga hastigheter.

Tak i kolfiber och aluminium

Det omslutande taket av kolfiber och aluminium erbjuder en hisnande panoramautsikt och gör 33 Stradale extraordinärt lätt.

Fjärilsdörrar

En sensuell form att flyga in i framtiden med. Med hjälp av en avancerad gångjärnsmekanism skapar fjärilsdörrarna en häpnadsväckande effekt.

Teatralisk och funktionell öppning av främre och bakre "cofango"

Öppningen av den främre och bakre "cofango" är både teatralisk och funktionell, eftersom den ger enkel åtkomst till bagageutrymmena och de tekniska komponenterna i 33 Stradale - i full racingstil.

Aerodynamisk stympad svans

Den aerodynamiska lösningen som appliceras på den trunkerade svansen, kombinerat med uttrycksfullheten hos den centrala V-formade designen, ger styrka och energi till superbilens bakre utseende.

Högteknologiska strålkastar-juveler

Strålkastarna är högteknologiska juveler som fungerar som luftintag som matar intercoolern och de aerodynamiska transportörerna.

V-sköld aluminium och kolfiberdetaljer tredimensionell logotyp

Den främre "Scudetto" V-skölden, placerad vid sammansmältningen av de slingrande linjerna på motorhuven, avslöjar en tredimensionell Alfa Romeo-logotyp gjord av aluminium med detaljer i kolfiber. Uttrycket påminner om den konstnärliga perfektionen hos en skulptur.

Guldmetallfälgar matchade med färgade Brembo kol-keramiska bromsar

Ikoniska guldmetallfälgar tillsammans med färgade Brembo kol-keramiska bromsar exemplifierar den distinkta Alfa Romeo racingandan och firar 1967 års 33 Stradale.

Bakre blinkers dyker upp från bilens vinge

De bakre blinkljusen dyker upp från bilens vinge för att påminna om den legendariska luftutloppsdesignen från dess föregångare: funktionell skönhet när den är som bäst.

Tredimensionell effekt  på  bakljus

En slående tredimensionell effekt: de runda baklyktorna omtolkar det bakre utseendet på den historiska 33 Stradale ur ett ultramodernt perspektiv.

Atmosfären
Hantverk och innovation
Atmosfären

I en värld dominerad av industriproduktion vågade Alfa Romeo drömma annorlunda. Med ett äkta hantverkstänkande fokuserade varumärket på väsentlig skönhet för att leverera en autentisk multisensorisk upplevelse bakom ratten i 33 Stradale Special serie.

Förarorienterad interiör

Med en förarorienterad interiör och avsaknaden av kontroller på sportratten, höjer Alfa Romeo 33 Stradale idén om enkelhet, där fokus kommer att ligga på att njuta av varje sekund av resan.

Lysande kabinkänsla av att styra ett jetflygplan

En omslutande, upplyst kabin som ger känslan av att styra ett jetflygplan: en tydlig hyllning till flygtekniken, en integrerad del av Alfa Romeos historia.

 Mittkonsol i aluminium

Med sina väsentliga kontroller härledda från flygteknik är mittkonsolen i aluminium konstruerad för att stärka relationen mellan föraren och superbilen.

 Unik sensorisk respons

Detaljer som andas italiensk design, framkallar en unik sensorisk respons och göra resan ännu mer innerlig. 

Förarskärm som kombinerar analoga och digitala element

Genom att kombinera analoga och digitala element för en tredimensionell upplevelse, ändrar Alfa Romeo "Cannocchiale"-klustret sin layout enligt det valda körläget: "Strada" eller "Pista".

Infällbar mittkonsol

Vägen är det enda som betyder något. Med den utfällbara och digitala pekskärmen belägen mellan instrumentbrädan och mittkonsolen styrs bilens inställningar. 

Cannelloni”-ribbad design

Som en hyllning till 1967 års version som visas på Museo Storico Alfa Romeo i Arese, har interiören på 33 Stradale den distinkta "Cannenelloni"-ribbad design.

Premium-material

Genom sina premiummaterial, bekväma säten och banbrytande lösningar omdefinierar kabinen innebörden av körglädje genom att bli den naturliga förlängningen av föraren.

En unik körupplevelse
Prestanda

En unik körupplevelse

Alfa Romeo 33 Stradale finns i två varianter, designade för att möta sina ägares behov. Medan bensinversionen är utrustad med en 620 hk 3,0-liters V6 dubbelturbomotor - som kan nå en topphastighet på 333 km/h och accelerera från 0 till 100 km/h på mindre än 3 sekunder - kan den 100% eldrivna versionen producera en total effekt på över 750 hk, med en beräknad räckvidd på 450 km.

Världspremiär
Premiären

Världspremiären

Alfa Romeo 33 Stradale: återupplev känslan när den officiellt presenterades för världen.