Alfa Romeo Historiksida
  • the story
  • racing passion
  • heart and soul
  • more info

BERÄTTELSEN SOM INSPIRERADE BILHISTORIEN

24 juni 1910, Milano. Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) ser dagens ljus. Den första bil som tillverkades hade 24 hästkrafter och var designad av Giuseppe Merosi. Fem år senare, när Nicola Romeo tog över, bytte företaget namn till Alfa Romeo. Alfa Romeo blev synonymt med en brinnande passion för bilar. Dess unika framtoning inspirerade framstående biltillverkare över hela världen. Dess logotyp blev en omisskännlig ikon för miljoner entusiasters rena körglädje, och det kommer alltid att vara så.

racing passion

ETT SEKEL AV RACINGPASSION

Alltsedan starten har Alfa Romeo deltagit i motortävlingar med sina skapelser. Quadrifoglio-plaketten dominerade i legendariska tävlingar som Targa Florio, Mille Miglia och Le Mans. Den vann 5 världstitlar: det första GP World Championship någonsin 1925 med P2, de första två F1-mästerskapen med de legendariska 158 och 159 Alfetta, 1975 års World Manifacturer’s Championship med 33 TT 12 och 1977 års Sportvagns-VM med 33 SC 12. Alfa Romeo skrev även många andra odödliga sidor i motorsportens bok med den suveräna P3, den fantastiska 6C 1750, den oförglömliga 8C och den kompromisslösa 155 V6 TI DTM. Men det sista kapitlet om denna legend återstår: framtiden tillhör dem som har ett ärorikt förflutet.

heart and soul

BILINDUSTRINS SJÄL OCH HJÄRTA

I över ett sekel har Alfa Romeo inte bara byggt bilar. Alfa Romeo har skapat dem. Varje modell är tänkt att ge en vacker, inspirerande och mänsklig körupplevelse. Varje Alfa Romeo är mer än bara en maskin, den förkroppsligar en orubblig teknisk strävan och en teknisk utveckling, den är en symbol för en kompromisslös förträfflighet Tillverkad i Italien. Det är därför Alfa Romeo för verkliga bilentusiaster fortfarande är ett av de mest åtråvärda varumärkena i världen, tack vare ikoniska modeller som 1900, Giulietta, Giulia, 1600 Spider Duetto, 75, 164, 147 och många fler.

more info

more info