SAMMA AKRONYM, NY MENING

SÄTTER SPORT TILLBAKA I SUV

DEN SANNA MENINGEN AV SUV

Akronymen SUV är en del av vårt dagliga vokabulär. Det har blivit en så generell term att det är svårt att hitta dess sanna mening. SUV står för sport utility vehicle, men vad betyder SUV för Alfa Romeo? Sedan 1910 har Alfa Romeo fokuserat på att skapa en körglädje som skapar en kraftfull känsla och sätter föraren i fokus oavsett om det är på bana, i city eller bergspasset som gav namnet till Stelvio. Den obestridliga prestation och känsla som kommer ifrån varumärkets första SUV sätter sport i centrum igen. Precis där det hör hemma.

Att skriva en ny historia

Det var en tid när större fordon var nödvändiga och suvar var begränsade till de som behövde extra kapaciteten. Men dessa tider har förändrats och så har formen och funktionen av dagens SUV. Stelvio tar täten med toppmodern teknologi, som de exklusiva Alfalink™ stötdämparna, precisa teknik och fantastiska italienska design. Den levererar den säkerhet, komfort och mångsidighet som förväntas av en SUV medan den samtidigt sätter en ny standard för vad sport och prestanda innebär för en SUV.

KOMFORT SOM RÄKNAS I EN SUV

Användningen av en modern SUV har onekligen förändrats under åren. Alfa Romeo förändrade utvecklingen inom SUV kategorien med Stelvio. Stelvio erbjuder en rymlig kupé med sofistikerad design som skapar en upphöjd känsla av glädje och komfort i perfekt harmoni med sin prestanda. Interiören är specifik designad för att föraren och passagerarna ska vara bekväma genom att erbjuda gott som utrymme både i sätena och bagageluckan. Dessa kännetecken tillsammans med ikonisk Alfa Romeo teknik har kombinerats för att skapa en kompromisslös körupplevelse full av känslor och möjligheter. En SUV som inte kompromissar.

KRAFT MAN ALDRIG SETT innan I EN SUV

De slående linjerna och designen på Alfa Romeo första SUV demonstrerar de bästa inom Italiensk design. Men det är motorerna i världsklass som sätter ”sport” tillbaka i SUV. Diesel- och bensinmotorerna är båda skulpterade från rent aluminium som kan generera upp till 280 hästkrafter. Den prisvinnande versionen Quadrifoglio genererar upp till 510 hästkrafter. Den genialiska designen av den fyrcylindriga motorn tillsammans med toppmodern mekanik inklusive en geometrisk turboladdare och en åttaväxlad automatisk växellåda sätter denna SUV i toppen med dess enastående kraft och exceptionella effektivitet.

VAD KOMMER HÄRNÄST?

Med konceptbilen Tonale som presenterades på Geneva International Motor Show 2019 sätter Alfa Romeo nya standarder inom design och elektrifiering.

Den naturliga utvecklingen av varumärket på vägen mot framdrivande synergi som kan förbättra prestanda och kördynamik.
Alfa Romeo omtolkar sitt egna DNA för att utveckla nya idéer om skönhet, energi, harmoni, effektivitet och körglädje