Alfa Romeo Racing ORLEN-teamet testar nya Giulia GTA

Klicka här för att se Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi testar nya Giulia GTA och GTAm. Se hela videon här

 

En mycket speciell provkörning

Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi deltog i en riktig testdag ombord med nya Giulia GTA och GTAm på den berömda Balocco Proving Ground, där utveckling och testning av varumärkes sportigbilar har genomförts sedan 1960-talet. Kretsen gjorde det möjligt för förarna att testa gränserna för dessa två bilar och ge feedback i realtid.

 

F1-kunskap till tjänst för GTA-projektet

De två förarna i Alfa Romeo Racing ORLEN-teamet arbetade nära med ingenjörerna och fokuserade på specifika tekniska förslag för att optimera aerodynamik och hantering Giovinazzi erbjöd tips om bilens installation, med särskild uppmärksamhet åt de nya komponenterna i kolfiber och de nya tekniska lösningarna. Räikkönen arbetade däremot med aerodynamikavdelningen och fokuserade på den totala balansen som tillhandahålls av interaktionen mellan de nya komponenterna, utsuget och underkåpan.

 

Den ovärderliga tekniska kunskapen hos Sauber Engineering

Med 50 års erfarenhet inom motorsport har Sauber Group fått betydande erfarenhet av design och användning av kolfiber samt djupgående kunskap om aerodynamik. Fördelarna med detta samarbete sträcker sig teknik till snabb prototypning och slutligen till produktion. Alfa Romeo har faktiskt anförtrott Sauber Engineering produktionen av de flesta av kolkomponenterna i GTA och GTAm, särskilt de med en aerodynamisk påverkan, skapad tack vare forskningen i det schweiziska märkets vindtunnel.