“Historien om Alfa Romeo”

En närmare titt på den italienska ikonen

·      “Historien om Alfa Romeo,” är en ny webbserie som går bakom kulisserna och speglar Alfa Romeos 110 åriga historia.

·      Materialet innehåller opublicerade anekdoter och arkivbilder på bilar som visas på Alfa Romeo museet ”Museo Storico” i Arese.

·      Kapitel ett handlar om varumärkets första modell, 24 HP från 1910.

Historier kan vara intressanta, spännande och uppiggande, speciellt under tuffa tider.
Du kan resa långt bort, åtminstone i fantasin. Alfa Romeo bjuder in till en spännande resa som utspelar sig under 110 år och ger en återblick på historien via en serie av fängslande avsnitt.

Alfa Romeo firar 110 år

Den 24 juni 2020 markerar en viktig milstolpe för Alfa Romeo eller Biscione som italienarna har döpt varumärket till. I samband med födelsedagen uppmärksammas 110 år av tekniska innovationer, sportsliga framgångar och oförglömliga skapelser.
Webbserien riktar sig till alla som är nyfikna på varumärket och dess legendariska produkter. Biscione hyllas inte bara av varumärkets entusiaster utan även av de som uppskattar design, innovation och prestanda. Alfa Romeos historia inkorporerar det bästa av Italien, sammantaget en inspirerande och karakteristisk berättelse om uppfinningsrikedom, mod och framgång.

Alfa Romeo berättar sin historia

Alfa Romeos mest välkända modeller tillsammans med historiska arkivbilder från Alfa Romeo museet speglar det italienska samhället och historia samtidigt som vi får följa varumärkets utveckling från karosstillverkare till motorsportsmästare.
Modeller som bär det legendariska Alfa Romeo märket har skapats ur en fascination för bilen.
I de olika avsnitten sker möten med racingförare, kändisar, motorentusiaster, ingenjörer och designers, människor som alla har en betydelse för historien som Alfa Romeo.

Från Milano och “via Cappuccio” till världen

Återblicken börjar med den första bilen från Alfa Romeo, kallad 24 HP. Bilen som Giuseppe Merosi skapade i sitt hem på ”Via Cappuccio” i Milano redan innan företagsnamnet A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - Lombard Automobile Factory, Inc.) registrerades 24 juni 1910. Följ med och upptäck Alfa Romeos rötter och nära band med London, Bordeaux och Neapel, som gjorde att varumärket uppmärksammades ute i världen . Vi återupplever Alfa Romeos racingdebut 1911 och den första segern 1923 i en Targa Florio, när fyrklövern och benämningen Quadrifoglio föddes.