Alfa Romeo – med en imponerande historia genom 110 år

I samband med att Alfa Romeo fyller 110 år den 24 juni 2020 överraskas varumärkets fans med en rad olika aktiviteter och festligheter, därtill kommer en helt ny logotype att presenteras.

Andra begivenheter under året gäller de nya publikationer som kommer ges ut och som berättar hittills okända historier om Alfa Romeo. Då även med ett perspektiv utanför fordonsindustrin och som återger anekdoter från Italiens historiska och sociala utveckling.

 

En ny "110 Alfa Romeo" -logotype

Det är Alfa Romeos designcenter som tagit fram den nya "110 Alfa Romeo" logotypen och som symboliserar varumärkets styrka genom historien fram till idag.

 

Alfa Romeos historiska museum, blir navet i firandet

På jubileumsdagen den 24 juni kommer Alfa Romeos historiska museum ”Museo Storico Alfa Romeo” att utgöra en mötesplats för både klubbar och fans.
Men det kommer finnas tillfällen både före och efter årsdagen att fira jubileet, men också att blicka tillbaka i historien och in i den spännande framtiden.

 

Alfa Romeo levererar passion på de stora bilfestivalerna

Alfa Romeo har alltid varit ett viktigt inslag på de stora sport och bilevangemangen, därför kommer ”Red Arrow”, trots att jubileumsdagen inte ägt rum, att medverka under Mille Miglia på Brescia-Rom-Brescia-banan den 13 till 16 maj.

Andra överraskningar sker i samband med den berömda ”Festival of Speed” ​​på Goodwood som äger rum 9 till 12 juli. Alfa Romeo kommer då att vara hedersgäst och bli uppmärksammad och hyllad under den legendariska bergsklättringen.

Dessa och en rad andra evenemang kommer under detta fullspäckade år av firande att hylla varumärkets legendariska historia och sprida entusiasmen från alla de som upptäckt Alfa Romeos passion och sanna körglädje bakom ratten.