Konceptbilen Alfa Romeo Tonale – elektrifiering möter dynamik och elegans

• Alfa Romeo premiärvisar konceptversionen av varumärkets första plug-in hybrid i mellanklassen.

• Den moderna och urbana konceptbilen “Tonale” präglas av Alfa Romeos vackra formspråk och etrar ett växande segment 

 • De distinkta italienska designdetaljerna projiceras in i framtiden, en perfekt blandning när klassiskt möter nytänkande.

• Precis som vanligt i en Alfa Romeo är varje liten detalj utformad efter förarens behov.

• Körupplevelsen, högkvalitativa material, ergonomi och framför allt oöverträffad dynamik.

• Med konceptbilen “Tonale” elektrifieras Alfa Romeo, spjutspetsteknik och kördynamik möts och varumärket står redo för att ta sig an nya utmaningar.

Motormässan i Genève blir startskottet för Alfa Romeos elektrifiering med den nya koncept-suven Alfa Romeo Tonale.
Tonale är Alfa Romeos första plug-in hybrid men också det första fordonet i mellanklassen. Med ett unikt varumärkesspråk, italiensk design och köreufori kommer modellen att sticka ut i det snabbast växande segmentet.

Ett vackert formspråk med tydlig igenkänning av Alfa Romeo

 

Modellens designuttryck lovar gott för framtiden. Dess kompakta dimensioner framhäver italiensk design tillsammans med det välkända, moderna utseendet som är så typiskt för Alfa Romeo - en perfekt blandning när klassiskt möter nytänkande. 

För Alfa Romeo är det viktigt att hålla fast vid en klassisk, tidlös italiensk design och dess formgivning genomsyras av ett genuint hantverk. Designen består av rena och kraftfulla linjer, alltid med klassiska element från Alfa Romeos historia som omarbetats till ett modernt formspråk.


Ett designelement som andas tradition och Alfa Romeo DNA är den klassiska ”Teledial”21 tums hjulen som sitter på Tonales har inspirerats av denna klassiker. Designen från ”Teledial” härstammar från 1960-talet, och fanns på den ikoniska 33 Stradale. Däck ifrån Pirelli kompletterar Tonales distinkta fälgdesign.  På karossens djärva, eleganta och fylliga former kan man se spår av det förflutna. De rena formerna från Duetto och Diso Volante Spider, medan Tonales "Linea GT" förmedlar spänningen och självförtroendet hos älskade GT Junior.

Alfa Romeos välkända, sportiga front "Trilobo" med den karakteristiska grillen "Scudetto" är bilens mest centrala punkt och därifrån förmedlas sedan Tonales stryka, hastighet och flytande rörelsemönster.

Den ikoniska “Scudetto” grillen kompletteras av de främre strålkastarna “(3 plus 3”) som stolt inspirerats av SZ och Brera.
Tonales bakparti är elegant definierat och vingen skapar kontinuitet mellan det transparenta taket och bakfönstret. 

Designen av varje Alfa Romeo är ett hantverk, exempelvis är den bakre belysningen är snarare en konstnärlig signatur än ett optiskt belysningselement.
  

Alfa Romeos racinghistoria återspeglas i inredningen till Tonale. Den passion som förknippas med körupplevelsen i en Alfa Romeo återspeglas i interiörens design. Interiören är fokuserad på föraren och layouten är bekvämt anpassad för 4 passagerare.
Designen skapar en kittlande spänning som gör att du känner dig redo att dra iväg.
Kylan och det kraftfulla i aluminiumdetaljerna i kontrast mot det mjuka, ombonade känslan från läder och Alcantara-klädseln.

I kupén finns genomskinliga bakgrundsbelysta paneler, på mittkonsolen hittar vi den mest väsentliga Alfa Romeo-detaljen,
DNA-körlägesväljaren. Interiören är tilltalande och välkomnande och de dynamiska detaljerna uppskattas av de som verkligen älskar att köra.

Tonale-konceptet håller en hög teknisk standard för att säkerställa en uppkopplad, bekväm och dynamisk användarupplevelse. Det viktigaste är ändå att den sportiga körkänslan prioriteras. Det nya infotainmentsystemet består av ett digitalt 12,3-tums instrumentkluster tillsammans med en 10.25 tums pekskärm. Det nya infotainmentsystemet är sömlöst med ett flytande gränssnitt vilket gör att föraren alltid har den senaste funktionaliteten nära till hands.
Genom de nya infotainmentfunktionerna ”Alfista" och "Paddock” kan föraren få information och vara delaktig i olika Alfa Romeo events och ”Communitys”.

• "Alfista" är en unik Lifestyle-upplevelse som ger tillgång till information från utvalda Alfa Romeo-klubbar och ”Communitys”- Informationen kan exempelvis handla om spännande events och sammankomster.
Via appen får ges tillgång till livenyheter och uppdateringar från Alfa Romeo, men det finns även möjlighet att exempelvis boka sig på olika Alfa Romeo -evenemang och sammankomster eller varför inte beställa Alfa Romeo Racing-biljetter.
 

• "Paddock" är Alfa Romeos garage och marknadsplats. Här finns funktioner för att beställa utrustning, tillbehör och Merchandise – allt för att skräddarsy sin bil ytterligare.

Alfa Romeo Tonale blickar in i framtiden i CUV segmentet – ett kreativt uttryck där vackra former möter teknik.

 

Autentiska Alfa Romeo

 

Tonale är Alfa Romeos första SUV i mellanklassen och kännetecknas av egenskaper som man alltid kan förvänta sig av en Alfa Romeo-modell. Målet med modellen är att leverera den bästa kördynamiken i segmentet i kombination med elektrifiering.

Alfa Romeo går sin egen väg och konceptbilen speglar tydligt Alfa Romeos DNA – samtidigt som den förmedlar nya idéer om design, harmoni, effektivitet och användarvänlighet.
Elektrifieringen av Alfa Romeo ska användas för att optimera sportigheten och betonar det kända "La meccanica delle emozioni”.
Den bakre elmotorn banar väg för nya tekniska lösningar som erbjuder kördynamik och maximerar den sportiga upplevelsen.

Även de olika körlägena i Alfa D.N. A har utvecklats. De introducerades först i modellerna Giulietta, Mito och 4C, och har sedan vidareutvecklats inför introduktionen av Giulia och Stelvio. De karaktäristiska körlägena har nu genomgått ytterligare förändringar, i Tonale har speciella energihanteringsfunktioner implementerats.

Exempelvis har nu det "Dynamiska" -läget utvecklats till "Dual Power" och garanterar maximal effekt från de två motorerna.
Infotainmentskärmen har en E-mozione-knapp, som optimerar gas, broms och direkt styrrespons.
"Neutral” -läget optimerar prestandan genom att automatiskt välja mellan el och förbränningsmotor. Detta innebär energi och bränslebesparingar varje dag, men inte på bekostnad av prestanda.
"Advance Efficiency" -läget blir "Advance E" för prestanda i ett helt elektrisk läge.

Introduktionen av Plug-in hybridtekniken tar Alfa Romeos sportighet och dynamiska köregenskaper till en ny nivå.