Alfa Romeo Racing presenterar den nya tävlingsbilen C38

Klockan 8.30, 30 minuter innan Formel 1 bilarna skulle ut på banan första gången premiärvisade Alfa Romeo Racing den nya tävlingsbilen C38.

 

Alfa Romeo Sauber F1 Team har inför den nya säsongen ändrat namn till Alfa Romeo Racing, men i övrigt sker ingen förändring gällande ägandeförhållande, struktur och arbetssätt.

 

Teamet har nya förare inför säsongen: Låt oss presentera Kimi Räikkönen “Iceman” och Antonio Giovinazzi “Giovi”.
Kimis tävlingsbil har av titelsponsorn Alfa Romeo fått namnet Stelvio och har nummer 7. Antonio får nöjet att tävla i en bil med namnet “Giulia”. Bilen får nummer 99 som är en hyllning till hans tidigare karriär.

 

Tävlingsbilarnas nya design har blivit ännu coolare och snyggare än tidigare- Sauber Teamets klassiska vita och blå färgerna harmonerar perfekt med den ikoniska röda färgen från en av racinghistoriens mest legendariska varumärken Alfa Romeo.

 

Teamchef Frédéric Vasseur och Simone Resta, teknisk chef vill inte gå in på alla nya tekniska framsteg och förändringar inför säsongen, men låt oss säga som så de har använt vintern till att vara kreativa snarare än att åka skidor i Alperna.

 

Teamet bakom Alfa Romeo Racing längtar redan till nästa tillfälle att få visa upp sin potential och spår ett framgångsrikt 2019.

 

Frédéric Vasseur, Teamchef  Alfa Romeo Racing och CEO Sauber Motorsport AG:

 

“Vi är stolta för Alfa Romeo Racing C38 – en bil som avspeglar en laginsats med kunskap både från fabriken i Schweiz och teamet på racingbanan. Bilens nya design sticker verkligen ut i mängden, med våra nya partners ökar även vår kommersiella satsning. Jag tackar alla som bidragit med kunskap och engagemang för att skapa bilen vi ser idag. Vi ser fram emot att kämpa för toppresultat under kommande säsong”.

 

Simone Resta, Teknisk chef Alfa Romeo Racing:

 

“Sedan förra året har jag kunnat se en stor utveckling på alla fronter och ser med glädje på att vi med allt hårt arbete i vinter lyckats skapa nya  Alfa Romeo Racing C38.
Hela teamet har varit inställda på att arbeta mot samma mål och samarbetet har fungerar väldigt bra. Vi har ambitiösa mål för säsongen, dessa har medfört stora förändringar speciellt gällande aerodynamiken. Vi har fantastiska förare och vi väntar in deras feedback under de kommande två veckorna inför första tävlingen i Melborne”.

 

Kimi Räikkönen (bil nr 7)

 

"Bilen ser fantastisk ut, designen är så snygg” . Flertalet nya partners har kommit in i teamet, vilket känns mycket positivt - Härligt att de tror på oss. Nu vill jag bara ut på banan och lära känna C38, ser fram emot de kommande två veckornas tester”.

 

Antonio Giovinazzi (bil nr 99)

 

“ Bilen är så snygg- designen är fantastisk, rena linjer och jag gillar verkligen färgerna. Detta är min första egna bil i Formel 1 och självklart betyder detta mycket. Vi har många bra sponsorer och vi tackar för deras förtroende. Jag väntar bara på att få att komma igång med testerna av C38." 

 

Torino, 18 Februari  2019