Välkommen Kimi Räikkönen: 2007 års världsmästare kommer att köra för Alfa Romeo Saubers F1-team från 2019

Det är officiellt: Kimi Räikkönen ansluter till Alfa Romeo Saubers F1-team från och med början på nästa år.

 

Under sin karriär har Kimi Räikkönen vunnit 20 Grand Prix-tävlingar och tagit 100 pallplatser, vilket gör honom till en av de mest respekterade förarna i sportens historia.

 

Frédéric Vasseur, CEO för Sauber Motorsport och teamchef för Alfa Romeo Saubers F1-team har tillkännagett: – Att skriva kontrakt med Kimi Räikkönen som vår förare är en viktig milstolpe i vårt projekt och tar oss närmare vårt mål att göra stora framsteg som team inom en snar framtid. Kimis obestridliga talang och enorma erfarenhet av formel 1 kommer inte bra att bidra till utvecklingen av vår bil, utan även påskynda tillväxten och utvecklingen av vårt team som helhet, vilket ökar vår beslutsamhet att kämpa för resultat som räknas.

 

Alfa Romeo Saubers F1-team vill även gratulera Charles Leclerc till att ha tagit det fantastiskt steg som kontraktsskrivningen med Scuderia Ferrari från och med 2019 innebär, och vi vill tacka honom för de fina resultat han levererade för det schweiziska teamet under sin första säsong i F1 och önskar honom stort lycka till med hans framtid i vår sport.