Antonio Giovinazzi är klar för Alfa Romeo Sauber F1 Team

En italiensk förare återvänder till toppen av F1 med ett av de italienska märkena som har gjort historia inom bilracing

 

Hinwil, 25thSeptember 2018 - Alfa Romeo och Alfa Romeo Sauber F1 Team meddelar att Antonio Giovinazzi kommer att köra tillsammans med 2007 års världsmästare Kimi Räikkönen, som därmed fullbordrar föraruppställningen för 2019 FIA Formel 1 säsongen.

Genom att fortsätta traditionen att upptäcka och vårda unga talanger har Alfa Romeo Sauber F1 laget utsett den italienska föraren att ersätta Charles Leclerc.

 

Beslutet att välja Antonio Giovinazzi är särskilt viktigt i projektets omfattning då vi under den här säsongen såg Alfa Romeos återkomst till toppen av motorsporten efter ett uppehåll på över 30 år. Föreningen mellan Alfa Romeo och den italienska föraren var naturlig med tanke på det starka band som har bundit Giovinazzi till varumärket från en tidig ålder. Samtidigt är det en symbol för nationell stolthet med tanke på att flera år har gått sedan en italiensk förare har tävlat i Formel 1.

Giovinazzi gjorde sin Formel 1-debut med Sauber vid Australiens Grand Prix 2017 och har sedan dess tävlat med det schweiziska laget i ett till tillfälle (Kinas Grand Prix 2017) och avslutat flera tester och FP1-sessioner. Han har bevisat sin talang och delar målet att uppnå ambitiösa resultat med Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Marcus Ericsson fortsätter att vara en del av laget och tar rollen som tredje förare och varumärkesambassadör.

 

Under de fyra senaste VM-säsongerna har Marcus Ericsson blivit en viktig del av Sauber-familjen. Hans erfarenhet, positiva attityd samt den högt professionella nivån på hans arbete har bidragit kraftigt till de anmärkningsvärda framsteg som gjorts av Alfa Romeo Sauber F1 Team. Han kommer att fortsätta att samarbeta nära med teamet med fullt engagemang.