STELVIO QUADRIFOGLIO: NAMNET PÅ VÄRLDENS SNABBASTE SUV

En riktmärkande varvtid runt legendariska Nürburgring innebär att Alfa Romeos Stelvio Quadrifoglio har tilldelats titeln som världens snabbaste serietillverkade SUV, och bilen satte ett nytt rekord för klassen.

Detta är ytterligare en spektakulär milstolpe i racingtraditionen för Quadrifoglio och i Alfa Romeos historia.

Stelvio Quadrifoglio gjorde varvet runt Nürburgring på rekordtiden 7 minuter 51,7 sekunder, och slog därmed det tidigare rekordet för en serietillverkad SUV med hela åtta sekunder.

Denna enastående bedrift har möjliggjorts av den avancerade teknik som utgör kärnan i denna SUV med ultrahög prestanda: V6-motorn på 2,9 liter med direktinsprutning, 24 ventiler och Twin Turbo-laddluftkylning med en effekt på 510 hk, kombinerades för första gången med den innovativa fyrhjulsdriften från Q4 och Torque Vectoring-differentialteknik. Detta är emellertid ett rekord som framför allt kan tillskrivas framgångarna för den unika anda som kännetecknar Alfa Romeo och som genomsyrar märkets första SUV någonsin: en blandning av äkta italiensk passion, ett gediget hantverk och innovation.

Alfa Romeo innehar nu två varvrekord på Nürburgring: det första sattes av Giulia Quadrifoglio den snabbaste serietillverkade sedanen) och så det nysatta rekordet av Stelvio Quadrifoglio (den snabbaste serietillverkade SUV:en) — och föraren som rattade de båda bilarna när rekorden sattes heter Fabio Francia.

För fler uppdateringar om Stelvio Quadrifoglio: klicka här