GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED 2022:
TRE DEBUTER FÖR ALFA ROMEO 

Goodwood Festival of Speed ​​är världens största firande av motorsport och bilkultur. Och i år anslöt sig Alfa Romeo till den med sin vackra trio bildad av den nya Tonale Hybrid och nya Giulia och Stelvio Estrema.Bakom ratten på Tonale Hybrid, fullföljde en speciell gäst: Guanyu Zhou, Alfa Romeo F1 Team ORLEN-förare, den 1,16 mil långa Hillclimb på lördagen.

Tonale Hybrid är symbolen för varumärkets metamorfos in i en ny elektrifierad era. Det är Alfa Romeos första elektrifierade C-SUV, med samma DNA som du kan förvänta dig på en Alfa Romeo. Samtidigt är Tonale den mest tekniska Alfa Romeo någonsin. Faktum är att det är det första fordonet som någonsin utrustats med ett digitalt NFT-certifikat, anslutning på toppnivå och ett innovativt infotainmentsystem, med integrationen av Amazon Alexa (ej tillgänglig i Sverige).Bakom ratten i Tonale Hybrid valde Alfa Romeo Guanyu Zhou, Alfa Romeo F1 Team ORLEN-förare och den första kinesiska föraren i F1-historien. På GoodWood träffade Zhou F1-fans och samlade stöd från alla fans som besökte festivalen.

En annan debut för Alfa Romeo var specialserien Estrema. Giulia och Stelvio "Estrema" representerar den första globala specialserien som förkroppsligar de högsta prestationerna inom teknisk förfining och kördynamik.