Stelvio
 • Stil
 • Komfort
 • Teknik
 • SÄKERHET
 • Dynamik
 • FJÄDRING
 • Q4 AWD-SYSTEMET
 • Motor
 • Paket
 • VERSIONER
Stil

EXTERIÖR

Bryter ny mark i SUV-kategorin

Utifrån varje vinkel och i varje detalj är Stelvio en Alfa Romeo. Legendarisk italiensk design har gett upphov till denna kompromisslösa SUV, ämnad att etablera ett nytt paradigm i klassen. Elegant men ändå sportig – genom sina framträdande drag, exempelvis den omisskännliga triloben, förkroppsligar Stelvio varumärkets unika känsla för proportioner. Alfa Romeo-designen är kompakt och smidig samtidigt som den är mångsidig och rymlig och har en lastkapacitet som hos en traditionell SUV.

Stelvio har som standard eleganta 17" lättmetallfälgar.
Bakljus med LED-teknik: säker och synlig i alla väderlekar.

INTERIÖR

Ren och minimalistisk, en äkta Alfa Romeo

I en Alfa Romeo befinner sig föraren alltid mitt i körupplevelsen. I en Stelvio intar föraren en hög men samtidigt sportig sittposition och kan njuta av en upphöjd vy över vägen. Upplevelsen fördjupas ytterligare av den omslutande ergonomiska kupédesignen. Hos denna version av Stelvio är varje detalj skapad för att skänka en ren njutning vid ratten. Atmosfären ger en stabil och elegant känsla som kännetecknas av de minimalistiska och smakfullt utformade detaljerna. 6-vägs-framsätena är klädda i svart tekniskt tyg och smyckade med hantverksmässigt broderi.

Alfa Romeo Giulia Base Interni
Stelvio har som standard en 3,5" TFT-färgskärm.
Stelvios läderratt är utrustad med startknapp: en hint av racingtraditionen.
Komfort
Komfort

Ombord-upplevelse

Skapad för att fånga föraren redan vid den första resan

Med Stelvio slår Alfa Romeo in på en ny väg inom SUV-kategorin. Våra ingående studier av ergonomi och funktionell design har gjort att vi kunnat slå fast en hög men ändå sportig körposition, vilket bryter ny mark inom fordonsklassen. Föraren, alltid i centrum av körupplevelsen, kan ta sig an vägen från en upphöjd position utan att behöva avstå manövreringen hos en högpresterande sedan. Stelvio är en SUV med sportig själ men erbjuder samtidigt en enastående mångsidighet och rymlighet: inredningen är enkel och funktionell, utformad för att bekvämt inrymma tre passagerare i baksätet.

Stelvio har en tvåzons automatisk klimatanläggning som standard.
Keyless-go-systemet och den elektriska bakluckan är standard för alla Stelvio-versioner.
Lastkapaciteten hos Stelvio är 525 liter. Säteskonfigurationen garanterar att alla passagerare har ordentligt med plats.
Teknik
Teknik

INFOTAINMENT

Raffinerad interaktion mellan människa och maskin

Stelvios ingångsversion är utrustad med Alfa Romeos toppmoderna infotainment-system, utvecklat i samarbete med Magneti Marelli. Denna version har som standard en 6,5" färgdisplay, som styrs med hjälp av den praktiska Rotary-Pad. Infotainment-menyn är utrustad med appar som är särskilt framtagna av Alfa Romeo: MyCar för diagnostiska kontroller och Efficient Drive som styr förbrukning och körstil. Systemet har också avancerad röstigenkänning och rattkontroller, samtidigt som Bluetooth-tekniken möjliggör att du kan streama musik direkt från din smartphone och ringa handsfree-samtal.

Stelvio är som standard utrustad med ett ljudsystem med 8 högtalare.
Bakre parkeringssensorer är standard på alla Stelvio.
Stelvio har som standard regn- och skymningssensorer.
SÄKERHET

SÄKERHET

Kompromisslös säkerhet som standard

Stelvio är utrustad med exklusiva säkerhetssystem som utvecklats av Alfa Romeo, inklusive ett integrerat bromssystem (IBS), som kombinerar stabilitetskontroll och traditionella bromssystemkomponenter i ett unikt elektromekaniskt system. Denna innovation gör att man får omedelbar reaktion från bromspedalen, vilket ökar bilens prestanda och tillförlitlighet vid alla typer av vägförhållanden.

Filbytesvarnaren (LDW) varnar föraren när fordonet lämnar sin fil, om ingen körriktningsvisare är påslagen.
Frontkollisionsvarnaren (FCW) + den autonoma nödbromsen (AEB) varnar föraren för potentiella kollisioner och aktiverar AEB-bromssystemet i nödfall.
Stelvio är som standard utrustad med farthållare. Den adaptiva farthållaren (ACC) är tillgänglig på begäran.
Dynamik
Dynamik
FJÄDRING

FJÄDRING

En ny typ av manövrering i SUV-kategorin

Stelvio Super ger komforten hos en traditionell SUV och den körglädje som endast en äkta Alfa Romeo kan leverera. Med teknik och material som ligger i framkant är Stelvio bekväm men ändå smidig, lätt men stadig på vägen. Hemligheten hos dess dynamik hittas i det helt nya fjädringsschema som Alfa Romeo utvecklat. Det patenterade AlfaLink™-systemet ökar mångsidigheten hos det traditionella multilinksystemet, ger utmärkt komfort och en överlägsen manövrering, även vad gäller sidledsgreppet. Dessutom bidrar den omfattande användningen av aluminium och kompositmaterial för både den främre och bakre fjädringen till att reducera vikten, något som ger stora fördelar vad gäller effektivitet och prestanda.

Den främre, dubbla AlfaLink™-triangellänksfjädringen med semi-virtuell styraxel, håller framhjulen perfekt vinkelräta mot marken, även vid snabba kurvtagningar. Större sidledsgrepp och reducerad understyrning ger en bättre känsla i styrningen.
Bakre AlfaLink™ med fyra-och-en-halv länkar ger en överlägsen manövrering samtidigt som den erbjuder enastående komfort för alla passagerare.
Q4 AWD-SYSTEMET
Motor
Drivlina

TILLGÄNGLIGT HOS STELVIO

Ett unikt italienskt hjärta

Stelvio erbjuder en kraftfull och effektiv 2.2 turbodieselmotor med 160 hk och 8-stegad automatlåda, byggd i Alfa Romeos italienska fabrik i Termoli.

Lättviktskonstruktionen uppnås genom att motorn är tillverkad i aluminium.

Alfa Romeo erbjuder en 8-växlad automatlåda till alla versioner. Det gör att motorn kan drivas med optimal kapacitet, vilket garanterar hög prestanda och en överlägsen bränsleekonomi.

DIESEL

MOTOR 2.2 Turbo Diesel 160 HK
CYLINDER 4
DRIVSYSTEM RWD
VÄXELLÅDA Automat 8-växlad
MAX EFFEKT kW (hk-CE) @ rpm 118 (160) @ 3500
MAX VRIDMOMENT: Nm (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750
ACCELERATION 0-100 km/h (s) 8,8
FÖRBRUKNING/BLANDAD KÖRNING* 4,7* l/100km
CO2-UTSLÄPP/BLANDAD KÖRNING * (min-max) 136-142 g/km
UTSLÄPPSNIVÅ Euro 6D-TEMP
Paket
Paket

Paket

TILLGÄNGLIGA TILL STELVIO

VINTERPAKET (std)

 • Uppvärmd ratt
 • Uppvärmda säten
 • Uppvärmda spolarmunstycken

KOMFORTPAKET (tillval)

 • Passive Entry/Keyless Go 2 dörrar, förare och passagerare (GX4)
 • Ytterdörrhandtag med ledsagarlampor
 • Luftkvalitetssystem
 • Värmereflekterande vindruta
MODELLER

MODELLER

Välj din Stelvio

Upptäck de extraordinära känslorna som du får i den första SUV:en som utvecklats av Alfa Romeo i alla versioner av Stelvio. En bil som erbjuder det bästa av Alfa Romeos tekniker, och maximal säkerhet och komfort i varje konfiguration.