Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
 • ÖVERSIKT
 • STIL
 • TEKNIK
 • INFOTAINMENT
 • DRIVLINA
 • KÖRDYNAMIK
 • EFFEKTIVITET

EN TRADITION AV ÖVERLÄGSEN PRESTANDA

En legend är här

Ända sedan 1923 har Quadrifoglio-emblemet använts för Alfa Romeos mest spännande modeller. Det var vinnaren av Targa Florio, den legendariske föraren Ugo Sivocci, som började använda fyrklöversymbolen, som än idag är något av en symbol för kompromisslöshet och italiensk passion för prestanda. Alfa Romeos sportigaste modeller har genom alla tider burit Quadrifoglio-emblemet och Stelvio, märkets första suv, är inget undantag. Stelvio har tagits fram för att vara klassledande och utmärka sig när det handlar om kraft, kördynamik och väghållning och modellen lever helt och fullt upp till mottot ”La Meccanica delle Emozioni”.

STIL

PERFEKT SKULPTERADE FORMER

En tidlös ikon i skepnad

Med Giulia Quadrifoglio skrevs det första kapitlet i en storslagen comeback och Stelvio Quadrifoglio är ämnad att föra det stolta arvet vidare. I prestandaversionen av Alfa Romeos första suv förkroppsligas den ikonskapande italienska bildesignen, från frontens legendariska trekantsgrill till sidornas muskulösa skuldror. Den har tagits fram för att ge oöverträffad körglädje, med fulländade proportioner och en stil som sticker ut. 

KRAFT I DESS VACKRASTE FORM

Ett oförglömligt första intryck

Från luftinsläppen på huven till de skräddarsydda stötfångarna och hjulhusen, från 20-tumsfälgarna i lättmetall till avgassystemet som utvecklats för att ge ett kraftfullt, adrenalinstinnt ljud: det första intrycket av Stelvio Quadrifoglio är aggressivt, överraskande och samtidigt omisskännligt. De dominerande kraftfulla linjerna balanseras samtidigt med element av dynamisk stil och elegans.

EN FÖRARMILJÖ FÖR ENTUSIASTER

Panoramaöversikten börjar med inredningen

När du sitter bakom ratten slås du av den kvalitet som inredningen utstrålar. Som det läder som så elegant inramar TFT-displayen och 8,8-tumsskärmen för navigeringssystemet Alfa™Connect Nav 3D. Stolarna, klädda i läder och Alcantara®, ger ytterligare sportig elegans åt förarplatsen och det finns även Sparco-stolar att beställa som tillval, med skal i kolfiber och tillräckligt med stöd för den mest sportiga körning. Interiören kan fås i tre olika färger och ratten kan också beställas klädd med Alcantara® och läder eller i kolfiberfinish.

KOMPROMISSLÖS PERFEKTION

Quadrifoglios unika egenskaper

Stelvio Quadrifoglio erbjuder en unik körställning: hög men ändå sportig. En minimalistisk förarmiljö med sofistikerade detaljer där föraren alltid står i centrum. Förbluffande prestanda kombineras med maximal komfort och ger fritt spelrum för spännande körupplevelser. Detaljer som den röda startknappen och växelpaddlarna i aluminium, monterade i ratten, ger en föraning om vad den här bilen är kapabel till.

 • STIL
 • EXTERIÖR
 • INREDNING
 • ENSAM I SITT SLAG
TEKNIK

EXKLUSIVA INNOVATIONER FRÅN ALFA ROMEO

Unika tekniska lösningar

Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) är ”hjärnan” i Stelvio Quadrifoglio, som integrerar och koordinerar de olika systemen: Alfa™ DNA Pro, Alfa™ Active Suspension, Alfa™ Active Torque Vectoring och Alfa™ Integrated Brake System (IBS). Fyrhjulsdrivsystemet Q4 som för första gången kombinerats med den 6-cylindriga dubbelturbomaskinen på 2,9 liter och 510 hästkrafter, förstärker den sportiga känslan samtidigt som Alfa™ Active Torque Vectoring ger ökat fäste under acceleration vilket ger såväl minskad under- som överstyrning. Med hjulupphängningssystemet Alfa™Link, en lättviktsplattform och perfekt 50/50-viktfördelning mellan axlarna, garanteras en härlig körupplevelse.

ALFA™ CDC

Känslan av kontroll inger förtroende

Stelvio Quadrifoglios olika säkerhetssystem och de aktiva system som har med väghållningen att göra koordineras i realtid av den specialutvecklade styrenheten Alfa™ Chassis Domain Control (CDC). Alla funktioner synkroniseras: från Alfa™ DNA Pro till Alfa™ Active Suspension, från Alfa™ Active Torque Vectoring till Alfa™ Integrated Brake System (IBS), så att föraren alltid får uppleva den omisskännliga Alfa-känslan – oöverträffad körglädje.

SÄKERHET

De senaste säkerhetssystemen

Säkerhetssystemen FCW (Forward Collision Warning) med AEB (Autonomous Emergency Braking) och fotgängardetektering, filbytesvarningssystemet LDW (Lane Departure Warning), den adaptiva farthållaren ACC med Stop&Go-funktion och döda vinkeln-övervakning (Blind Spot Monitoring, BSM), som kontinuerligt letar efter hinder vid sidan av fordonet, är tekniskt avancerade enheter som garanterar högsta möjliga säkerhet under alla körförhållanden.

IBS

Integrerat bromssystem

Det integrerade bromssystemet består av en elektromekanisk enhet där funktionen hos bromssystemet och stabilitetskontrollsystemet kombineras. Förutom att fördela bromskraften optimalt, bidrar IBS-systemet också till att förmedla och förfina återkopplingen och känslan i bromspedalen. När ABS-funktionen griper in, minskas också vibrationerna i pedalen tack vare samverkan med stabilitetskontrollsystemet.

INFOTAINMENT

Gränslösa uppkopplingsmöjligheter

Stelvio Quadrifoglio har utrustats med ett helt nytt infotainment-system, där en högupplöst 8,8-tumsskärm kombineras med ett 3D-navigationssystem som styrs av ett intuitivt vridreglage och ett avancerat röstigenkänningssystem. Med det AlfaTM Connect-systemet, som är kompatibelt med Apple CarPlay™ för iPhone och Android Auto™ för Android, har det nu blivit ännu enklare och säkrare att få tillgång till all din musik och alla dina kontakter, kartor och appar i din smartphone. Stelvio Quadrifoglio kan också på begäran utrustas med ett Harman Kardon® Sound Theatre-system med 14-högtalare, inklusive subwoofer.     

 • TEKNIK
 • ALFA CDC
 • SÄKERHET
 • IBS
 • INFOTAINMENT
INFOTAINMENT

APPLE CAR PLAY

Tack vare Apple CarPlay-integrationen på Alfa Connect-systemet är det enkelt att använda en iPhone samtidigt som du är fokuserad på vägen.

Här är en "hur" -video som tydligt förklarar användningen av Apple CarPlay-funktionerna.

Kolla videon

SEND MESSAGES – SMS

Det är enkelt att alltid vara i kontakt med världen: efter att ha anslutit en iPhone till Alfa Connect via Bluetooth, vilket möjliggör Bluetooth-sms-delning och meddelanden från din iPhone. SMS kan läsas, tas emot och skickas direkt från bildskärmen.

Kolla videon

MAP CARE

Det är trevligt att alltid vara redo att utforska världen på bästa sätt.

Mopar® Map Care är kartuppdateringstjänsten som uppdaterar kartan var tredje månad. Kolla hur enkel den är med denna steg för steg video. Bara logga in på maps.mopar.eu, ange VIN i din bil och kolla om nya uppdateringar är tillgängliga. Klicka på "Instruktioner" på webbplatsens personliga sida för fullständig installationsinformation. Klicka på "Hämta licens" och sedan på "Ladda ner karta". När nedladdningen är avslutad, spara kartfilerna och licensen på en USB-flash-enhet.

Kolla videon
 • CAR PLAY
 • SMS
 • MAPCARE
DRIVLINA

DRIVLINA

Släpp loss de starkaste känslorna

Med en helaluminiummotor som lever upp till förväntningarna om en spännande och sportig karaktär, handlar Stelvio Quadrifoglios prestanda om mer än bara ren effekt. Det som gör körupplevelsen med Stelvio Quadrifoglio så speciell är också det perfekta och klassledande vikt/effektförhållandet. På några få sekunder, kan den snabba och sportiga maskinen, en 2,9-liters dubbelturbo-V6:a på 510 hästkrafter, leverera en upplevelse av kraft, energi och precision samtidigt som bilen behåller en nivå av väghållning och hanterbarhet som andra suvar bara kan drömma om.

MOTOR

En perfekt balans mellan kraft och känsla

Stelvio Quadrifoglio hamnar överst i sin kategori när det handlar om prestanda. Den har en 2,9-liters monobloc-V6:a i aluminium med dubbla turboaggregat och 510 hk kopplad till det Q4-stabilitetskontrollsystemet. Effekttätheten på 176 hk/l ger en enastående accelerationsförmåga från 0 till 100 km/h på endast 3,8 sekunder. Samtidigt imponerar bränsleekonomin tack vare det exklusiva CEM-systemet för cylinderinaktivering och smarta lösningar för minskad vikt, bland annat en kardanaxel tillverkad i kolfiber.

VÄXELLÅDA

Passionen genomsyrar allt

Sportigheten hos Stelvio Quadrifoglio märks bland annat i den 8-växlade automatlådan som i Race-läget byter växel på endast 150 millisekunder. Växellådan styrs antingen med växelväljaren på kardantunneln eller med växelpaddlarna i fräst aluminium monterade på båda sidor om ratten. Växlingarnas snabbhet varierar beroende på vilket körläge som valts: från blixtsnabba växlingar i RACE-läget till mer komfortinriktade och bränslebesparande växlingar i läget ADVANCED EFFICIENCY.

 • DRIVLINA
 • MOTOR
 • VÄXELLÅDA
KÖRDYNAMIK

KÖRDYNAMIK

Balans som gör skillnad

Den perfekta 50/50-viktfördelningen hos Stelvio Quadrifoglio är ett av bilens mest unika attribut och ett resultat av väl avvägda materialval för specifika komponenter: en kaross i höghållfast stål; hjulupphängningar, dörrar, motorhuv, baklucka, fram-och bakskärmar samt motor i aluminium och en kardanaxel i kolfiber. Den mästerliga kombinationen av dessa element möjliggör oöverträffad smidighet och styrrespons. Med det mest direkta styrförhållandet i klassen och hjulupphängningssystemet Alfa™Link ger Stelvio Quadrifoglio ett häpnadsväckande välbalanserat uppförande på vägen där också Alfa Romeos berömda vägegenskaper tydligt känns igen.

ALFA™LINK AKTIV FJÄDRING

Klassledande väghållning

Stelvio Quadrifoglio är utrustad med det aktiva fjädringssystemet Alfa™Link: ett semi-aktivt system som ger direkt kontroll över fjädringsinställningen. Med de tre olika lägena, mjuk, medelhård eller hård kan du bestämma graden av hårdhet via en enkel tryckning på DNA-kontrollen.

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING

Väghållning utan dess like

Stelvio Quadrifoglio är utrustad med Alfa™ Active Torque Vectoring, ett innovativt system som garanterar optimal kraftfördelning mellan de båda axlarna med hjälp av dubbla, elektroniskt styrda kopplingar. Även vid höga hastigheter, hård kurvtagning och på alla typer av underlag är resultatet optimal drivförmåga.

KÖRLÄGESVÄLJAREN ALFA™ DNA PRO DRIVE

Välj det läge som passar dig

Alfa™ DNA Pro-systemet anpassar ögonblickligen bilens beteende till det valda körläget:

 • RACE: Stabilitetskontroll och antispinn inaktiveras, maximal prestanda och mindre dämpning av avgasljudet aktiveras.
 • DYNAMIC: Ger vassare gasrespons, snabbare växlingar och mer responsiv fjädring.
 • NATURAL: Vridmoment och fjädring kalibreras för optimal komfort – perfekt för vardagsturer. 
 • ADVANCED EFFICIENCY: Ger ökad effektivitet och minimal förbrukning – det mest lämpliga körläget på halt underlag. 
 • KÖRDYNAMIK
 • ALFALINK
 • TORQUE VECTORING
 • ALFA DNA PRO
EFFEKTIVITET

EFFEKTIVITET

En perfekt balans mellan prestanda och effektivitet.

I Stelvio Quadrifoglio kan prestanda utöver det vanliga kombineras med överlägsen effektivitet tack vare Alfa™ CEM-systemet (Cylinders' Efficient Management), som låter den 2,9 liter stora dubbelturbomaskinen inaktivera tre av sina cylindrar när föraren inte behöver full motorkraft. Senaste generationens Start&Stop-system ger dessutom ytterligare bränslebesparing i stadstrafik.

LÅG VIKT

Ultralätta material

Stelvio Quadrifoglios unikt låga vikt och unika vikt/effektförhållande möjliggörs av de noggrant utvalda material som använts i dess konstruktion. Såväl karossen i höghållfast stål samt bilens dörrar, hjulupphängningskomponenter och motor i aluminium är starka och extremt lätta komponenter samtidigt som kardanaxeln i kolfiber är ytterligare ett exempel på innovativa och viktbesparande lösningar.

FÖRBRUKNING

Minimal bränsleförbrukning

Alla elektroniksystem i Stelvio Quadrifoglio samverkar smidigt och effektivt och hjälper till att minimera bränsleförbrukningen. Tack vare de patenterade cylinderinaktiverings- och frirullningssystemen kan Stelvio Quadrifoglio köras 100 km på 9 liter bränsle, med ett koldioxidutsläpp på 210 g/km för blandad körning.

 • EFFEKTIVITET
 • LÅG VIKT
 • FÖRBRUKNING
NÄSTA STEG
För mer information, gå vidare med ett av följande val.