ALFA ROMEO GIULIA Quadrifoglio
 • ÖVERSIKT
 • STIL
 • TEKNIK
 • DRIVSYSTEM
 • DYNAMIK
 • EFFEKTIVITET
 • QUADRIFOGLIO
STIL

STIL

SKÖNHET MED INNEBÖRD

Allt sedan civilisationens början har formgivare hämtat teknisk och strukturell inspiration från naturen och den mänskliga kroppen. Världens mest firade arkitektoniska konststycken lyckades hitta rätt balans mellan mänskliga och strukturella nödvändigheter. Giulia Quadrifoglio är det perfekta resultatet av storslagen design.

EXTERIÖRER

DRAMATISK UTAN DRAMA

Giulia Quadrifoglios design är dramatisk, men den har skapats utan onödigt drama. Modellen har en stark identitet som karaktäriseras av väsentliga funktioner: den ikoniska Trilobe-grillen, motorhuvens aggressiva form och sidorna som förstärks av prominenta midjelinjer. Omfattande användning av kolfiber i tak, motorhuv, bakre nolder och miniskirts ger Giulia Quadrifoglio en speciell racingkänsla. Bakhjulsdrift och en perfekt balans 50/50 har skapat en utformning med en kupé som stöds baktill, lång främre motorhuv och extra bred frontpanel. Ingenting är överflödigt: allt andas tydligt Alfa Romeo.

INTERIÖRER

FÖRAREN ÄR UNIVERSUMS CENTRUM 

På Giulia finns det senaste elektromekaniska systemet som kombinerar stabilitetskontroll med traditionella bromsar: Integrated Brake System (IBS). Systemet garanterar inte bara en väsentlig viktoptimering och minskad vibration i bromspedalen, det ger också omedelbar respons from bromspedalen och därmed ett rekord i bromssträcka: från 100 km/h till 0 på 32 meter.

UNIK KARAKTÄR

NÄR GLANS MÖTER BALANS

Funktionerna i Giulia Quadrifoglio är samma som i en superbil. De ergonomiska och ultralätta sätena från Sparco förenar teknologi, komfort och sidostöd.
Den läderklädda ratten innehåller även den röda startknappen. Ergonomiska reglage, infotainment och körställning skapar en perfekt harmoni mellan förare och bil, och ger fullständig kontroll över en unik körupplevelse från start till mål.

 

 • STIL
 • EXTERIÖRER
 • INTERIÖRER
 • UNIK KARAKTÄR
TEKNIK

TEKNIK

TOPPMODERN UTVECKLING

Tekniken bakom Giulia Quadrifoglio har skapats för att höja prestandan och för att ge en härlig körkänsla. Förhållanden mellan människa och maskin utgör alltid kärnan i all utveckling för att skapa en bil som är en naturlig förlängning av förarens kropp, sinne och hjärta.

ALFA™CDC

KONTROLL ÄR STYRKA

Giulia Quadrifoglio innehåller en ”hjärna” som är tillägnad bilens dynamik. Denna modul kallas Alfa™ Chassis Domain Control (CDC), och förenar funktionerna hos ESC, Alfa™ DNA Pro, Alfa™ Active Torque Vectoring, Alfa™ Active Aero Splitter, Integrated Brake System (integrerat bromssystem, IBS) och Alfa™ Active Suspension. Modulen tilldelar var och en av dessa funktioner specifika uppgifter för att uppnå bästa dynamiska prestanda.

SÄKERHET

DE BÄSTA INNOVATIONERNA INOM SÄKERHET

Giulia Quadrifoglio kombinerar ren körglädje med de allra bästa säkerhetssystemen så att förare och passagerare ska vara avslappnade och känna sig bekväma. Forward Collision Warning (FCW) med Autonomous Emergency Braking (AEB) inklusive funktion för avkänning av fotgängare, Lane Departure Warning (LDW), farthållare med fartbegränsare, dödavinkelövervakning (BSM) med backvarnare för korsande trafik, backkamera med dynamiska stödlinjer och parkeringssensorer tillhör standardutrustningen.

IBS

INTEGRERAT BROMSSYSTEM

På Giulia finns det senaste elektromekaniska systemet som kombinerar stabilitetskontroll med traditionella bromsar: Integrated Brake System (IBS). Systemet garanterar inte bara en väsentlig viktoptimering och minskad vibration i bromspedalen, det ger också omedelbar respons from bromspedalen och därmed ett rekord i bromssträcka: från 100 km/h till 0 på 32 meter.

INFOTAINMENT

KÄNSLAN LIGGER I DINA HÄNDER

Giulia Quadrifoglio innehåller en helt ny generation av infortainmentsystem som standard med en 6,5” högupplöst skärm med Bluetooth, USB och rattmonterade kontroller. Gränssnittet människa/maskin hanteras av intuitiva Rotary Pad. På begäran kommer infotainmentsystemet med högklassig 8,8” Connect 3D Nav, med digitalradio (DAB) och en instrumentgrupp med 7” TFT färgskärm. Giulia Quadrifoglio kan även levereras med Sound Theatre från Harman Kardon™ med en styrka på 900 W kanaliserat till 14 högtalare som bland annat omfattar två surroundhögtalare och en subwoofer.

 • TEKNIK
 • ALFA™CDC
 • SÄKERHET
 • IBS
 • INFOTAINMENT
DRIVSYSTEM

DRIVSYSTEM

DET ÄR DAGS ATT LYFTA IGEN

Giulia Quadrifoglio är inte bara den snabbaste bilen för körning på väg som producerats av Alfa Romeo. Den största känslan vid ratten är att den här bilen ger ren och oförfalskad spänning. Allt är konstruerat att ge körglädje utan kompromisser. Vägarna byggdes inte för att stänga oss inne och därför överför Giulia Quadrifoglio en frihetskänsla som kommer från hjärtat: drivsystemet.

MOTOR

HJÄRTAT ÄR EN MUSKEL

Hjärtat i Giulia Quadrifoglio är en bensindriven 2,9 V6 bi-turbomotor med cylindrar i 90° vinkel. Motorn levererar 510 hk och ett vridmoment på 600 Nm mellan 2500 och 5000 v/min.
Motorn utvecklades i nära samarbete med Ferrari. Den är helt tillverkad i aluminium och är exceptionellt kraftfull trots sin låga vikt.

 

VÄXELLÅDA

VÄXLA TILL PASSION

Giulia Quadrifoglio visar upp en 8-stegad automatväxellåda designad att ge föraren total kontroll och byta växel på bara 150 millisekunder i racemode. Den automatiska växellådan kan manövereras med den centrala växelknoppen eller med växelpaddlar i aluminium. Den ger en exceptionell känsla och en körglädje som är unik i sin kategori med sin låga vikt och precision i kombination med den svarsvilliga styrningen. 

 • DRIVSYSTEM
 • MOTOR
 • VÄXELLÅDA
DYNAMIK

DYNAMIK

ÄNDRAR STYRKEBALANSEN

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio är mer än en uppvisning av det bästa förhållandet för effekt/vikt i klassen. Den är en studie i hur effekten används. Den perfekta viktfördelningen på 50/50 skapar optimal balans och visar upp fördelen med bakhjulsdrift i en bil med motorn fram. Genom att koppla ihop bakhjulsdrift med Giulia Quadrifoglios frontmonterade 6-cylindriga motor, helt i aluminium, kunde Alfa Romeos tekniska team noggrant fördela vikten över hela chassit.

HJULUPPHÄNGNINGEN ALFA™ LINK

PATENTERADE DYNAMIKLÖSNINGAR

Giulia är utrustad med det patenterade Alfa™ Link: Dubbla länkarmar i fram med semi-virtuell styraxel och 4 och en halv länkar där bak. 
Dubbla främre länkarmar med semi-virtuell styraxel håller framhjulen i perfekt vinkel mot marken, även vid snabb körning i kurvor, vilket förbättrar bromsmomentet linjärt med 20 % och reducerar understyrning.
4 och en halv länk där bak ger väghållning som är bäst i klassen (väggrepp i sidled) tillsammans med högklassig komfort.

 

TORQUE VECTORING

ALFA™ ACTIVE TORQUE VECTORING
 

Giulia Quadrifoglio är utrustad med ett innovativt system som optimalt fördelar vridmomentet över båda bakaxlarna tack vare en elektroniskt styrd differential med två kopplingar. Detta resulterar i bättre dragkraft och säkrare väghållning även vid höga hastigheter, i kurvor och på alla typer av vägunderlag.

ACTIVE AERO

ALFA™ ACTIVE AERO SPLITTER
 

Giulia Quadrifoglio är den enda sedanmodell i världen med Active Aero Splitter: ett bihang av kol som sitter under främre stötfångaren. Vid 100 km/h öppnas den av två manöverenheter som styrs av Alfa™ CDC (Chassis Domain Control) och ger extra stabilitet genom att öka marktrycket, speciellt i höga hastigheter.
Utvecklingen av aerodynamiken är resultatet av grundliga vindtunneltester. Giulia Quadrifoglio har en naturlig nedåttryckskoefficient (Cz) på –0,1: ju högre hastighet desto större nedåttryck för bilen vilket ger bättre stabilitet och manövrerbarhet.

 

ALFA™ DNA PRO

ALFA™ DNA PRO

Alfa™ DNA Pro Selector samverkar med Chassis Domain Control. Funktionen anpassar omedelbart bilens beteende till valt körläge:

 • RACE aktiverar en krafthöjning och ökar avgasljudet för sportig körning på bana.
 • DYNAMIC ger kraftigare bromsning och rattrespons för sportig körning off-road.
 • NATURAL är ett läge som karaktäriseras av komfortfjädring för perfekt balans för den dagliga körningen.
 • ADVANCED EFFICIENCY gör cylinderinaktivering möjlig för att maximera energibesparingar och dynamisk effektivitet.

 

 • DYNAMIK
 • ALFA™ LINK
 • TORQUE VECTORING
 • ACTIVE AERO
 • ALFA™ DNA PRO
EFFEKTIVITET

EFFEKTIVITET

ULTIMAT BALANS MELLAN STYRKA OCH EFFEKTIVITET

Giulia Quadrifoglio förenar exceptionella prestanda med stor effektivitet. När läget Advanced Efficiency aktiveras via Alfa DNA™ Pro kan 2,9-liters V6-motorn fungera på endast tre aktiva cylindrar. Senaste generationens Start&Stop-system ger även ytterligare bränslebesparingar i stadstrafik.

LÄTTHET

OMFATTANDE BRUK AV ULTRALÄTTA MATERIAL

Giulia Quadrifoglios kaross är gjuten i höghållfast stål, skärmar och dörrar är av aluminium, medan motorhuv och tak är gjorda i kolfiber. Dessutom samverkar aerodynamiska delar och drivaxlar i kolfiber med hjulupphängningar helt i aluminium för att skapa den perfekta körbalansen.

FÖRBRUKNING

INAKTIVERING AV CYLINDRAR

Samtliga elektroniska system arbetar smidigt för att hjälpa föraren att minimera bränsleförbrukningen. Och tack vare den elektroniskt styrda, patenterade cylinderinaktiveringen kan Giulia Quadrifoglio tillryggalägga 100 km på endast 8,5 liter bränsle och släpper ut låga 198 g/km koldioxid (blandad körning).

 • EFFEKTIVITET
 • LÄTTHET
 • FÖRBRUKNING
QUADRIFOGLIO

QUADRIFOGLIO

VIDSKEPLIGHET BLIR SUPERPRESTANDA

Det började som en enkel tursymbol, men blev en symbol för något ännu mer magiskt: Alfa Romeos banrekord och racingsegrar och förarna som ledde dem. När Ugo Sivocci vann Targa Florio år 1923 gick hans fyrklöver i mål före honom. Sedan dess har Quadrifoglio följt med Alfa Romeo på de mest legendariska segrarna: från världsmästerskapens P2 år 1925 till världsmästerskapet i Formel 1 med 'Alfetta' 158 och 159 åren 1950 respektive 1951. Det är den sortens tur som man kan skapa när man tar prestanda och teknik på sådant allvar, som Alfa Romeo gör.

HÅLL DIG UPPDATERAD OM ALFA ROMEO GIULIA QUADRIFOGLIO
Fyll i dina uppgifter och håll kontakten med oss. Du får veta alla nyheter om din nästa Alfa Romeo så snart de blir tillgängliga.
SÖK NYA UPPLEVELSER
Kontakta oss så får du exklusiva uppgifter i förväg.
Kontakta oss