Quadrifoglio
  • EN NY ERA
  • URSPRUNGET
  • SEGRAR
  • GALLERI
  • MODELLER

EN SYMBOL FÖR KOMPROMISSLÖS PRESTANDA

En ny Quadrifoglio-era

Med det allra senaste inom teknisk innovation, representerar Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio starten för en ambitiös ny era hos Alfa Romeo. En omfattande användning av ultralätta material i kombination med en 2,9-liters V6:a med dubbla turboaggregat och 510 hk ger ett överlägset vikt/effektförhållande. Perfekt 50/50-viktfördelning och återgång till bakhjulsdrift har skapat ytterligare förutsättningar för väghållning och kördynamik utöver det vanliga. Dessa imponerande egenskaper, särskilt utvecklade för Quadrifoglio-modellerna, gör fyrklövern till så mycket mer än bara en symbol för ett ärorikt förflutet. Den lär under lång tid framöver förbli ett signum för de unika kvaliteter Alfa Romeo står för.

URSPRUNGET

SPRUNGEN UR VIDSKEPELSE, UTVECKLAD TILL EN LEGEND.

Ursprunget

Det hela började 1923. Ugo Sivocci vann Targa Florio bakom ratten på en Alfa Romeo RL som han dekorerat med en grön fyrklöver målad på en vit rombformad bakgrund. Endast några få månader senare omkom Sivocci i en tragisk olycka – bilen han testkörde saknade hans lyckoklöver. Från den sorgliga dagen, har Sivoccis maskot kommit att bli en symbol för Alfa Romeos kompromisslösa passion för motorsport, en tradition som levt vidare under årtiondenas lopp.

SEGRAR

QUADRIFOGLIO – ETT VINNANDE ARV

En symbol för världsomspännande triumfer

Oavsett vilket större racerlopp, racerbana eller mästerskap du tänker på, finns alltid Quadrifoglio-emblemet med, högt upp i Hall of fame-listan. Alfa Romeo vann världens första Grand Prix-VM 1925 och de två första formel 1-titlarna, 1950 och 1951. Det är bara några av de otaliga prestationerna i en framgångssaga som ståtar med 5 VM-titlar och hundratals italienska och europeiska mästerskapstitlar. Dessa segrar är inte bara en del av Alfa Romeos historia – de har också kommit att bli en del av varje ny Quadrifoglio-modell.

MÖT LEGENDERNA
GALLERI

MODELLER

Giulia Quadrifoglio och Stelvio Quadrifoglio väntar på dig. De är Alfa Romeos mest effektstarka standardbilar hittills – upptäck deras unika racing-DNA och gränslösa attityd.