NYA ALFA ROMEO GTA

Audentes Fortuna Iuvat

MER INFORMATION

För mer information, var god och fyll i formuläret och vårat team kommer att kontakta dig.

Få mer information

ÅTERFÖDSELN AV EN LEGEND

GTA är ett legendariskt akronym som skapades 1965 för Giulia Turismo Alleggerita som betyder lättare gran turismo, en special version av Giulia GT som byggdes av Autodelta. För att fira varumärkets 110-åriga historia använder vi samma recept och adderar kraft och reducerar vikt för att leverera den bästa Alfa Romeo körkänslan någonsin i endast 500 exemplar.

DRIVEN TO PERFORM

Giulia GTA och Giulia GTAm är utrustade med den förbättrade versionen av Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motorn med 540 hk. Tack vare en införande av ultralätta material så som kolfiber, aluminium och polykarbonater. Giulia GTAm uppnår också ett enastående vikt/effektförhållande tack vare en viktminskning på 100 kg.

Ursprunget

EN SEGER OM DAGEN MED DEN VARDAGLIGA BILEN

Framgången för Giulia GTA i tävlingar var omedelbar, vilket gjorde det möjligt för den att komma in i den kollektiva fantasin som en obestridd ikon för sportigheten i ”Biscione”. Den har vunnit tre "Challenge Europeo Marche" i rad, dussintals nationella mästerskap och hundratals enstaka lopp i alla delar av världen. Hur det steg upp bilden av hela sortimentet var också imponerande. Giulia Sprint GTA uttryckte påståendet ”En seger om dagen i din vardagliga bil” till perfektion.