Giulia Super
 • Stil
 • Teknik
 • SÄKERHET
 • Dynamik
 • HJULUPPHÄNGNING
 • Motorer
 • Paket
 • MODELLER
Stil

EXTERIÖR

Hundra procent Alfa Romeo-anda

Nya Giulia Supers stil är omisskännlig Alfa Romeo med sin attraktiva sportiga känsla. Framtill finns ”Trilobe” som kanske är den mest berömda och bekanta fronten inom bilindustrin. På sidan markerar en tydlig linje dörrarna och bilens kraftfulla bakvagn. Den ikoniska italienska formgivningen med fin känsla för proportioner, enkelhet och gedigna ytmaterial understryker ännu mer av de unika detaljerna som dubbla avgasrör i krom (endast version 180 hk diesel) samt 17-tums aluminiumfälgar. Nya Giulia Super är skapad för att sätta känslorna i gungning redan vid första ögonkastet.

Giulia Super är utrustad med exklusiva 17-tums aluminiumfälgar.
Bakljus med LED-teknik höjer säkerheten och synligheten i alla väder.

INTERIÖR

Med Giulia Super är ingenting överflödigt

Välkommen ombord till en suverän körupplevelse. Med nya Giulia Super är föraren alltid i centrum bland alla ergonomiska detaljer och funktioner. Här är budskapet klart och intuitivt: njut av körningen. Alla tekniska detaljer är föraranpassade och skapade för att leverera rena prestanda vid ratten. Fina detaljer som dörrtrösklar i aluminium och instrumentbrädan i två nyanser samt dörrpanelerna förhöjer premiumkänslan som omger föraren. Sätena finns i 3 färgkombinationer och är klädda med konstläder och tekniska textilier.

Alfa Romeo Giulia Base Interior
Giulia Supers säten finns att få i 3 olika färgkombinationer: svart, tvåtonat svart och brunt, och tvåtonat svart och rött.
Den svarta startknappen är integrerad i den läderklädda ratten.
Instegslister i aluminium.
Teknik
Teknik

INFOTAINMENT

Ett suveränt användargränssnitt

Nya Giulia Super erbjuder en ny generations innovativa infotainmentsystem som styrs med den intuitiva Rotary Pad på mittkonsolen. Det nya infotainmentsystemet har också avancerad röstigenkänning och rattmonterade kontroller, och med hjälp av Bluetooth-teknik spelar det upp ljudinnehåll från smartphones och möjliggör handsfree-samtal.

Alfa Connect 6,5”-infotainment system.
Klimatkontroll med två zoner höjer komforten för passagerarna.
Instrumentgrupp med 3,5-tums TFT-display förser föraren med information om körningen.
SÄKERHET

SÄKERHET

Maximal säkerhet

Nya Giulia är utrustad med de mest avancerade systemen för aktiv säkerhet. Det integrerade bromssystemet (IBS) är en unik elektromekanisk innovativ lösning för omedelbar bromsrespons. Systemet bidrar till att uppnå en bromssträcka som är bäst i segmentet: från 100 km/h till 0 på 38,5 m. Kollisionsvarnaren FCW (Forward Collision Warning) och varningssystemet för oavsiktligt filbyte LDW (Lane Departure Warning) tillhör också standardutrustningen för att genom innovativa sensorsystem undvika kollisioner. Som tillval kan Giulia Super utrustas med andra säkerhetssystem som dödavinkelövervakning (BSM) med backvarnare för korsande trafik med dynamiska stödlinjer.

Lane departure Warning (LDW) varnar föraren om bilen är på väg att lämna sitt körfält för att undvika farliga situationer.
Forward Collision Warning (FCW) varnar föraren för möjliga kollisioner och aktiverar bromssystemet i akuta situationer.
Dödavinkelnövervakning (BSM) varnar föraren för fordon/föremål i den döda vinkeln. Systemet arbetar med två radar på sidan av bakre stötfångaren och en speciell signal som avges på ytterbackspegeln.
Dynamik
Dynamik
HJULUPPHÄNGNING

HJULUPPHÄNGNING

Den renaste körupplevelsen i Alfa Romeo, uppgraderad

Tack vare införandet av det senaste inom teknik och material ger nya Giulia optimal styrning i kombination med lyxig komfort. Den traditionella hjulupphängningen har uppdaterats med en patenterad lösning vid namn AlfaLink™. Omfattande användning av aluminium i både fram- och bakhjulsupphängningen har bidragit till att bilens totalvikt minskats. Nya Giulia är både smidig och säker, utan några kompromisser beträffande körglädjen.

Framvagnsupphängning med dubbel wishbone-konfiguration AlfaLink™ med semi-virtuell styraxel ger +20 % linjärt rattmoment, bättre väggrepp i sidled, och mindre understyrning och överstyrning.
Bakhjulsupphängningen AlfaLink™ med fyra och en halv länk ger väghållning som är bäst i segmentet med utmärkt komfort för samtliga passagerare.
Motorer
Motorer

Motorer

TILLGÄNGLIG FÖR NYA GIULIA SUPER

Superhjärtan väcker superkänslor 

Nya Giulia Super erbjuder kraftfulla motorer i aluminium som alla konstruerats att leverera sensationella prestanda och avancerad effektivitet. 2,2-liters dieselmotorn finns i 160 och 190 hk med 8-stegad automatväxellåda. 2,0-liters bensinmotorn på 200 hk levereras med 8-stegad automatväxellåda. Samtliga motorer är turboladdade för att ge progressiv respons utan turbofördröjning. Turboladdaren är aktiv i låga hastigheter och ökar vridmomentet.

BENSIN

MOTOR 2.0 Turbo Bensin 200 HK
CYLINDER 4
DRIVSYSTEM RWD
VÄXELLÅDA Automat 8-växlad
MAX EFFEKT kW (hk-CE) @ rpm 148 (200) @ 4500
MAX VRIDMOMENT: Nm (kgm-CE) @ rpm 330 (34)@ 1750
ACCELERATION 0-100 km/h (s) 6,6
FÖRBRUKNING/BLANDAD KÖRNING* (min-max) 6,6-7,0* l/100km
CO2-UTSLÄPP/BLANDAD KÖRNING * (min-max) 153-162 g/km
UTSLÄPPSNIVÅ Euro 6D-TEMP

DIESEL

MOTOR 2.0 Turbo Diesel 190 HK 2.2 Turbo Diesel 160 HK
CYLINDER 4 4
DRIVSYSTEM RWD RWD
VÄXELLÅDA Automat 8-växlad
Automat 8-växlad
MAX EFFEKT kW (hk-CE) @ rpm 140 (190) @ 3500 110 (160) @ 4000
MAX VRIDMOMENT: Nm (kgm-CE) @ rpm 450 (46)@ 1750 450 (46)@ 1750
ACCELERATION 0-100 km/h (s) 7,1 8,2
FÖRBRUKNING/BLANDAD KÖRNING* (min-max)  4,9-5,0 * l/100km 4,9-5,0 * l/100km
CO2-UTSLÄPP/BLANDAD KÖRNING * (min-max) 128-131 g/km 128-131 g/km
UTSLÄPPSNIVÅ Euro 6D-TEMP Euro 6D-TEMP
Paket
Paket

Paket

SPORTPAKET AFS

Superladda en sportig känsla
Nya Giulia Super kan personanpassas med en exklusiv uppsättning unika detaljer, skapade att höja bilens sportiga egenskaper.
 • Konsolskydd och lister kring framdörren i aluminium
 • Sportratt i läder
 • 25 W bi-Xenon strålkastare
 • Sportpedaler och fotstöd i aluminium
MODELLER

MODELLER

Upptäck den kompromisslösa kvaliteten i varje Giulia-modell, som erbjuder ett brett utbud av alternativ, unika designdetaljer och enastående prestanda oavsett konfiguration.