Alfa Romeo 4C Spider
 • ÖVERSIKT
 • STIL
 • TEKNIK
 • PRESTANDA
 • MATERIAL
 • DYNAMIK
 • EFFEKTIVITET
 • TILLBEHÖR
STIL

STIL

EN DRÖM SOM BLIR SANN

Designen av 4C blickar tillbaka i historien med hänvisning till den omisskännliga stilen hos 33 Stradale: den rena skönheten i kombination med exceptionell ingenjörskonst. Alfa Romeo 4C tillverkas i Modena och förenar två högklassiga spetskompetenser: Alfas teknik och Maseratis tillverkning. Prestanda har aldrig varit så attraktiv.

EXTERIÖRER

MED BARA HIMLEN SOM TAK

Känslan av ”det fria” hos Alfa Romeo 4C Spider är resultatet av en naturlig utveckling som kommer från Coupé-versionen. Bilen har skapats med de specifika tekniska och stilmässiga val som bäst förstärker frihetskänslan, utan att överge något av 4C Spiders sportiga DNA. Förvandlingen av bakvagnen ger den större kraft och visar mer muskler. Det nydesignade skyddet för den bakre motorn ger utrymme för en motorhuv och är formgiven att rymma luftintagen där man anar bilens bultande hjärta.

INTERIÖRER

SPORTINTERIÖRER

Liksom exteriören har allt på insidan en exakt funktion och ger uttryck för Alfa Romeos sanna tävlingsanda. Först och främst är den unika karossen tillverkad av kolfiber i ett enda stycke. Sätena består av förstärkt kompositmaterial och speciell lättviktig stoppning. Rattens nedre del är gjuten och alla reglage är riktade mot föraren. Pedaler och fotskydd i aluminium är detaljer som ytterligare bidrar till en sportig karaktär.

DETALJER

DE MEST EXKLUSIVA DETALJERNA

Varje detalj i 4C Spider ska tilltala kärleken till det sportiga och att köra i det fria. Lättmetallfälgarna går från 17” till 19”. De monteras i olika storlekar på fram- och bakhjulen för att uppnå perfekt balans och maximal dynamik.

Brembo bromsok med 4 små kolvar erbjuds i fyra färger grått, svart, gult och, naturligtvis, rött. Bi-Xenon-strålkastarna, Halo krängningshämmare i kolfiber (som tillval), luftintagen på sidan i kolfiber, de dubbla avgasrören, sportstolarna och monocoque-karossen i kolfiber samverkar så att 4C Spider blir ett litet men imponerande mästerverk från Alfa Romeo.

 • STIL
 • EXTERIÖRER
 • INTERIÖRER
 • DETALJER
TEKNIK

TEKNIK

REDO ATT REAGERA

Reaktionsförmågan är avgörande i bilar som är skapade att imponera. Nya TCT-växellådan med dubbel torrkoppling och Launch Control optimerar växelbyten och acceleration, medan nöjet på tävlingsbanan uppstår med en lätt tryckning på den intuitiva D.N.A.-väljaren till Race-läge.

TCT

SNABB REAKTION

Alfas TCT-växellåda med dubbel torrkoppling ger snabbast möjliga växelbyten under alla förhållanden. Den innehåller innovativa Launch Control som optimerar bilens system och utnyttjar all tillgänglig acceleration.

D.N.A.

DET HANDLAR BARA OM D.N.A.

Alfa Romeo 4C har designats runt föraren. Lägesväljaren Alfa D.N.A. har tre inställningar (Dynamic, Natural och All Weather) för att anpassa bilen till aktuella vägförhållanden och den aktuella körstilen. Dessutom är det exklusive Race-läget skapat för att ytterligare höja körupplevelsen på tävlingsbanan. Dynamic-läget inaktiverar bilens system för stabilitetskontroll och ABS, och ger föraren full kontroll över bilen. Den kompletta instrumentpanelen med TFT-display växlar konfiguration för att tillhandahålla den information som är mest relevant för den aktuella Alfa D.N.A.-inställningen.

 • TEKNIK
 • TCT
 • D.N.A.
PRESTANDA

PRESTANDA

IDEL FRIHET. FULL AV KRAFT.

Turbomotorn på 1750 cc i 4C Spider är baserad på den senaste tekniken för motorer. Och ingenjörerna hos Alfa Romeo har utvecklat tekniken till att bli ännu mer aggressiv och effektiv.

Denna fantastiska lösning är liten till storleken men levererar sportiga prestanda utan motstycke, värdiga en superbil. Allt är konstruerat att leverera ren Alfa Romeo-känsla vid ratten. Kör själv, så får du se.

MOTOR

LITEN CYLINDERVOLYM, STORA PRESTANDA

Den fyrcylindriga, direktinsprutade turbomotorn på 1750 cc som genererar 240 hk, är helt tillverkad i aluminium. Den ger exceptionella prestanda med ett vridmoment på 350 Nm. Alfa Romeo 4C har en toppfart på över 250 km/tim och accelererar från 0 till 100 km/tim på 4,5 sekunder. Ett anmärkningsvärt resultat.

SCAVENGING

SCAVENGING/TURBO

Den exklusiva scavenging-teknologin som används i Alfa Romeo 4C maximerar vridmomentet vid låga varvtal och levererar mer styrka i respons till förarens agerande.

För att genomföra scavenging-teknologin är motorn även utrustad med den nya generationens turbo och ett avgasgrenrör som utnyttjar tryckvågorna.

EFTERCIRKULATIONSPUMP

I likhet med de bästa tävlingsbilarna använder 4C ett automatiskt nedkylningssystem för att skydda turbon. När motorn stängs av avstannar oljecirkulationen omedelbart vilket orsakar brist på smörjningsförmåga och eventuell skada på motorn. Med eftercirkulationspumpen fortsätter oljan att cirkulera genom turbon tills den har svalnat.

 • PRESTANDA
 • MOTOR
 • SCAVENGING
 • EFTERCIRKULATIONSPUMP
MATERIAL

MATERIAL

LÄTTVIKTARE

Kolfiber är det mest högteknologiska materialet inom bilindustrin. Lätthet är nyckelordet.

Nya noggrant utvalda material get 4C Spider större smidighet vilket möjliggör större prestanda. 4C Spider är ultralätt med sina endast 940 kg. Ytterkarossen är gjord av kompositmaterialet SMC, ett material med låg täthet som kombinerar lätt vikt (20 % lättare är stål) med dimensionell stabilitet som är jämförbar med stål och bättre än aluminium. 

DYNAMIK

DYNAMIK

PERFEKT BALANS, PERFEKTA PRESTANDA

Med sin centralt placerade motor och extremt avancerade hjulupphängning (dubbel wishbone-konfiguration där fram, avancerad MacPherson-fjädring där bak) får 4C Spider perfekt balans och bemästrar vägen i alla hastigheter. Det kraftfulla bromssystemet med ventilerade, perforerade bromsskivor och Brembo-ok på framhjulen bromsar in 4C från 100 km/tim till 0 på endast 36 meter. För att säkerställa maximalt väggrepp under alla förhållanden är Alfa Romeo 4C Spider utrustad med däck med olika diameter på fram- och bakhjulen.

EFFEKTIVITET

EFFEKTIVITET

KONCENTRERAD EFFEKTIVITET

Bilens totalvikt är låga 940 kilo. Det är anledningen till att Alfa Romeo 4C Spider har ett av de lägsta vikt-/effektförhållandena, mindre än 4 kg/hk. Återinförandet av bakhjulsdrift ger 4C Spider en fantastisk körupplevelse och omisskännlig racingkänsla.

TILLBEHÖR
ALLT TILL DIN 4C SPIDER
Originaltillbehör Alfa Romeo
SÖK NYA UPPLEVELSER
Teknikern som du behöver närmare dig
HITTA EN TEKNIKER