Stelvio Quadrifoglio

DÄR TEKNOLOGI OCH PRESTANDA MÖTS

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är klassledande i prestanda, effektivitet och säkerhet tack vare en kombination mellan kraft och teknologi. Den har en 2,9-liters monobloc-V6:a i aluminium med dubbla turboaggregat och 510 hk kopplad till Q4-stabilitetskontrollsystemet. Effekten på 176 hk/l ger en enastående accelerationsförmåga från 0 till 100 km/h på endast 3,8 sekunder. Sportigheten märks också i den 8-växlade automatlådan som i Race-läget byter växel på endast 150 millisekunder.

EN UNIK KÄNSLA

Interiören i Stelvio Quadrfoglio erbjuder en harmoni där människa och maskin blir till ett. En magnifik uppvisning av italienskt hantverk. Användningen av aluminium, kolfiber, läder och Alcantara skapar en lockande inbjudan att uppleva prestanda i högsta premiumkaraktär.Greppa tag i ratten och starta motorn. I Stelvio Quadrifoglio är känslan helt unik.

Q4 FYRHJULSDRIFT

Alfa Romeos fyrhjulsdriftteknik Q4 kombinerar maximal säkerhet med hög prestanda genom att fördela vridmomentet i mellan fram- och bakaxlarna i realtid efter de faktiska greppförhållandena och förarens kommandon.

PERFEKT BALANS

Den perfekta balansen mellan vikten på axlarna, det bästa styrförhållandet i klassen och den låga totalvikten hos Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är resultatet av tydliga designval och banbrytande material, som den ultralätta plattformen eller transmissionsaxeln i kolfiber