Stelvio

SKÖNHET OCH TEKNIK I PERFEKT HARMONI

Sedan starten har Alfa Romeo skapat unika mästerverk inom design och ingenjörskonst som fortsätter att beundras världen över. Med  Stelvio sätter varumärket en ny milstolpe, efter mer än 111-års historia. En SUV med sportanda som bara en Alfa Romeo kan erbjuda.

alfa-romeo-stelvio-gallery01-desktop-1230x880

ELEGANS I RENODLAT ITALIENSK STIL

Den italienska stilen hos Stelvio  uttrycker en enkelhet som kan dölja den komplexa kreativa designprocessen: att få fram det perfekta samspelet mellan de ergonomiska, eleganta och harmoniska stilen. Stelvio uttrycker en äkta sportanda samtidigt som SUV elementen gör sig tydliga.

ELEGANS OCH SENASTE TEKNIKEN

Interiören hos Stelvio är designad för att erbjuda en elegant och sportig känsla med utrymme för hela familjen. Men som alltid i en Alfa Romeo så är föraren ständigt i fokus; Greppa den nya ergonomiska sportratten med växelpaddlar i aluminium och upplev komforten genom  8,8″ stora pekskärmen och den trådlösa smartphoneladdaren.

MOTORER OCH DRIVLINA

Stelvio erbjuder kraftfulla och effektiva motorer tillverkade i aluminium, kombinerat med den 8 -stegade ZF-automatväxellådan för maximal effektivitet när det gäller smidighet, prestanda och komfort.Välj mellan bensin-eller dieselmotorer med effekt mellan 190hk-510hk (Quadrifoglio)

Q4 FYRHJULSDRIFT

Alfa Romeos fyrhjulsdriftteknik Q4 kombinerar maximal säkerhet med hög prestanda genom att fördela vridmomentet i mellan fram- och bakaxlarna i realtid efter de faktiska greppförhållandena och förarens kommandon.

AUTONOMA FÖRARASSISTANSSYSTEM

Stelvio erbjuder en rad av nya avancerade och automatiserade förarassistanssystem, aktiv kökörningssystem och vägmärkesidentifiering med intelligent hastighetsroll. Därmed uppfyller Stelvio nivå 2 av ADAD ( Advanced driver-assistance systems )