Giulia Quadrifoglio

EN LEGENDS SEGER

Quadrifoglio mer än ett emblem eller historia: det är en legend. Emblemet som sågs för första gången på Targa Florio på Sicilien, var den handmålade ”lyckosymbolen” som drev racingföraren Ugo Sivocci 1923 från hans eviga andraplats till hans första Alfa Romeo-seger. Alfa Romeo hedrade därefter Sivocci för sitt engagemang för prestanda med en vit triangel och en grön fyrklöver på alla sina högpresterande fordon. Giulia Quadrifoglio med sin 2.9l V6 på 510hk och imponerade teknik och design är ett bevis att legenden lever vidare.

alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-gallery03-desktop-1230x880

HJÄRTAT MED PASSION

Hjärtat i Giulia Quadrifoglio är en bensindriven 2,9 V6 bi-turbomotor med cylindrar i 90° vinkel. Motorn levererar imponerade 510 hk och ett vridmoment på 600 Nm mellan 2500 och 5000 v/min. Motorn är helt tillverkad i aluminium och är exceptionellt kraftfull trots sin låga vikt. Tillsammans med en 8-stegad automatväxellåda,designad att ge föraren total kontroll och byta växel på bara 150 millisekunder i racemode, är denna motor idag redan ansedd som en ny legend

INTERIÖR MED KÄNSLA

Den racinginspirerade interiören erbjuder en fantastisk känsla och senaste infotainment teknologin. Den nya greppvänliga sportratten i Alcantara/läder med bakre växelpaddlar i aluminium är en fröjd att styra med. Nya Uconnect 8,8” pekskärmen är precis lika intuitiv och reaktiv som resten av Giulia Quadrifoglio.

ALFA™ DNA PRO

Alfa ™ DNA Pro låter föraren matcha ögonblicket med det körläge som passar bäst. Omedelbart anpassar och optimera systemet och släpper loss Quadrifoglios fulla förmåga. Det exklusiva Race-läget inaktiverar ESP (Electronic Stability Program), maximerar prestandan och förbättrar avgasljudet för sportkörning på racerbanan.

 

 

 

TORQUE VECTORING

Giulia Quadrifoglio är utrustad med ett innovativt system som optimalt fördelar vridmomentet över båda bakaxlarna tack vare en elektroniskt styrd differential med två kopplingar. Detta resulterar i bättre dragkraft och säkrare väghållning även vid höga hastigheter, i kurvor och på alla typer av vägunderlag.