Alfa Romeo Design
  • DEN ITALIENSKA STILIKONEN
  • DET OMISSKÄNNLIGA ARVET
  • MENINGSFULL SKÖNHET
  • DEN KOMPROMISSLÖSA INSTÄLLNINGEN
  • MED SIKTE PÅ FÖRARENS HJÄRTA
  • KONSTEN ATT VÄLJA MATERIAL
  • SKAPAD AV VISIONÄRA DRÖMMARE

DEN ITALIENSKA STILIKONEN

Sedan varumärket Alfa Romeo såg dagens ljus 1910 har det utmärkt sig både som en motorsportlegend och som en symbol för italienskt hantverk och elegans. Den unika mixen av tydliga linjer, kvaliteten hos proportionerna och den djärva, dynamiska andan, gav upphov till bilar som inte hade kunnat skapas någon annanstans, eller av någon annan. Denna inställning till design sätter ribban för italiensk stil över hela världen: medan andra bygger bilar, skapar Alfa Romeo dem.

DEN ITALIENSKA STILIKONEN
DET OMISSKÄNNLIGA ARVET

DET OMISSKÄNNLIGA ARVET

Alfa Romeos skapelser har alltid gett uttryck för en tydlig och ren design utan överflödiga detaljer. Varje fordon som konstruerats känns igen direkt tack vare ett fåtal framträdande drag. ”Triloben” är förmodligen den mest ikoniska fronten inom bilindustrin. Alfa Romeos sidoparti har en tydlig linje, försedd med skulpterade proportioner som markerar dess aerodynamiska grace. Bilens bakparti är alltid muskulöst, så att det direkt syns var kraften kommer från.

MENINGSFULL SKÖNHET

MENINGSFULL SKÖNHET

Alfa Romeos stilelement är mer än bara estetiska drag. Designer och ingenjörer arbetar tillsammans som ett unikt team för att nå fram till de bästa lösningarna gällande stil och kördynamik. De utvändiga ytorna är alltid harmoniska och tydliga: varje Alfa Romeo-kaross vittnar om en nästan organisk kraft. Den ständiga strävan efter viktminskning innefattar också den yttre designen genom den omfattande användningen av lättviktsmaterial. Varje linje, varje proportion syftar till att uppnå en överlägsen aerodynamisk prestanda och en optimal viktbalans.

DEN KOMPROMISSLÖSA INSTÄLLNINGEN

DEN KOMPROMISSLÖSA INSTÄLLNINGEN

Skaparna av Alfa Romeos design brinner för prestanda, dynamik och hög kvalitet. Även om varje projekt innebär en ny utmaning är det ursprungliga, kreativa tillvägagångssättet detsamma: Alfa Romeo har ett unikt sätt att knyta ett band mellan bil och förare. Den ständiga innovationen, strävan efter den punkt där stil och prestanda flyter ihop, skiftar fokuset från produkt till människa.

MED SIKTE PÅ FÖRARENS HJÄRTA

MED SIKTE PÅ FÖRARENS HJÄRTA

När föraren sitter vid ratten till en Alfa Romeo känner han alltid att han befinner sig mitt i en stor upplevelse: han är en viktig komponent i bilen och kompletterar den perfekt. Kupédesignen är utvecklad efter föraren och erbjuder en kompromisslös körglädje. Den inbyggda tekniken är sömlös i förhållande till omgivningen, de fysiska gränssnitten är nyckeln till en unik och sportig upplevelse: varje kommando är klart och intuitivt och det finns inga onödiga prylar som distraherar föraren.

KONSTEN ATT VÄLJA MATERIAL

KONSTEN ATT VÄLJA MATERIAL

Alfa Romeos design kommer ur en djup förståelse för bilens uppdrag och förarens önskan om en fantastisk körupplevelse. Arvet från Alfa Romeo, dess sportiga anda och avancerade teknik, inspirerar till att välja dyrbara och exklusiva material. Exklusivt läder och tyger, äkta trä och aluminium i kontrast till de innovativa gränssnitten, vilket ger en enastående taktil verkan. Strävan efter viktminskning syns även i inredningen: i de senaste Alfa Romeo-skapelserna är användningen av kolfiber inte bara dekorativ.

SKAPAD AV VISIONÄRA DRÖMMARE

SKAPAD AV VISIONÄRA DRÖMMARE

Alfa Romeo är mer än en bilfabrik: dess bilar är mer än bara maskiner byggda på konventionellt vis. I konkurrens med många andra bilmärken väljer Alfa Romeo en annan väg. Det är ett slags besatthet, en entusiasm. Det är ett sätt att leva, en annorlunda inställning till att skapa ett motorfordon.” Orden från Orazio Satta Puliga, Alfa Romeos legendariska projektchef, inspirerar fortfarande. Tillsammans med Alfa Romeos egna Centro Stile arbetade de största italienska designerna och legendariska karossmakarna för varumärket under årtionden: Mario Boano, Marcello Gandini, Franco Scaglione, Ercole Spada, Pininfarina, Bertone, Giugiaro, Zagato, Touring Superleggera och många andra.