Alfa Romeo-stil
  • REN KÖRGLÄDJE PÅ ALLA underlag
  • BÄST FORDONSKONTROLL I KLASSEN
  • MEKANIKENS KONST
  • GIULIA Q4
  • STELVIO Q4

REN KÖRGLÄDJE PÅ ALLA underlag

Tack vare det innovativa fyrhjulsdriftsystemet Q4 (AWD) som finns på Giulia och Stelvio, är föraren fri att njuta av unika körupplevelser och säkerhet i världsklass hela tiden. Q4-systemet övervakar greppförhållandena och förarens inmatningar i realtid för att säkerställa bästa prestanda genom att alltid leverera ideal vridmomentfördelning mellan axlarna. På så sätt anpassar bilen sig direkt till vägen, vilket ger förstklassig komfort, perfekt grepp och hantering bortom jämförelse. Det finns ingen skillnad mellan snö, is, regn, grus eller sand, Q4-systemet ger överlägsen körkänsla överallt.

BÄST FORDONSKONTROLL I KLASSEN

BÄST FORDONSKONTROLL I KLASSEN

Q4-systemet gör att fordonet kan röra sig som en ren RWD men kan omedelbart leverera upp till 50% av motorns vridmoment till framaxeln när däckgreppet närmar sig dess draggräns. Momentfördelningen moduleras ständigt med hög precision i enlighet med effektiva dragförhållanden och förarkommandon. Q4-systemet stabiliserar fordonet omedelbart, så att det snabbt kan komma ut ur en kurva tack vare de olika överföringsförhållandena mellan fram och bakaxlar. Detta övergår till bäst fordonskontroll i klassen när det gäller dragkraft och riktningsstabilitet

MEKANIKENS KONST

MEKANIKENS KONST

Hela Q4-systemet har utformats med utmanande och innovativa specifikationer: Active Transfer Case (ATC) kan justera och ändra mängden vridmoment som skickas till framaxeln med toppklassiga reaktionstider. Q4 kan också motstå en intensiv användning genom att fördela energin i kopplingsaggregatet utan att lägga till externa kylsystem. Detta garanterar minskad bränsleförbrukning och tillförlitlighet för din körning på lång sikt. Alfa Romeo Q4 är inte bara en vanlig AWD, utan ett tekniskt genombrott när det gäller körglädje.

GIULIA Q4

GIULIA Q4

Giulia skapades med ett kompromisslöst förhållningssätt. Alla Giulias funktioner, från design till mekanik, lever i perfekt harmoni med varandra. Q4-systemet kompletterar en lång lista med tekniska lösningar som höjer ribban för körupplevelse. Giulia Q4 är triumf av ett livslångt arv som ägnas åt körglädje

Konfigurera
STELVIO Q4

STELVIO Q4

Toppmoderna säkerhetsfunktioner och makalösa tekniska lösningar sätter Stelvio Q4 högst upp inom sin kategori. Den perfekta viktfördelningen kombinerat med det innovativa Q4-systemet ger perfekt dynamik och sätter föraren i centrum för en kompromisslös körupplevelse, även under de mest extrema förhållandena.

Konfigurera